perjantai 22. heinäkuuta 2011

Kahvikutsuille

Lehdissä on ollut kuvia hauskoista virkatuista muffinsseista ja päätin tehdä sellaisia tyttöjen leikkeihin.


Lempi ja Muisto kahvilla ravintola Lempipaikan
kesäterassilla


Muistolla makeanhimosta lasittunut katse...


Lempi tavoistaan poiketen odottaa rauhassa kahvia.


Tummanruskeaa lankaa ei varastoistani löytynyt, joten suklaamuffinsseja ei ole saatavilla. Vaaleanruskea lanka on purettu jo pariinkin kertaan vuosien saatossa...

Laitoin muffinssien pohjalle pullonkorkin, siis muovisen kierrekorkin, jotta pohja pysyy tasaisena ja muffinssi pystyssä. Pelkää vanua käyttämällä pohjasta tulee pyöreä. Pahvinpala saattaisi ajaa saman asian, mutta silloin muffinsseja ei voisi pestä, mikä on leikkikaluissa aika kätevä juttu.
Helmien ompelu nompparelleiksi on lenkkikaverini Hannan keksintö, itse suunnittelin tekeväni ne langasta. Kyllä, virkkasin lenkillä, mutta se oli yhdistetty pyörä- ja puistonpenkkilenkki, jolla tavoite oli enemmänkin sielun- kuin ruumiinkunnon kohottamisessa :)

Ainakin tämän kesän Modasta löytyy varmaankin yksityiskohtainen ohje muffinsseihin, mutta tässä myös mun ohjeeni, hiukan epämääräinen kuten aina, mutta vaikeasti ymmärrettävistä kohdista on jälleen kuvat.


Virkattu muffinssi - kuvallinen ohjeJos et muista miten mikäkin silmukka tehtiin, katso Viivin virkkausnetin kuvalliset silmukkaohjeet.

1) Virkkaa muovikorkin kokoinen pyörylä, eli 2 ketjusilmukkaa, joista ensimmäiseen 6 kiinteää silmukkaa. Seuraavilla kerroksilla lisää silmukoita niin että pyörylä pysyy litteänä, eikä käperry. Yleensä tämä onnistuu virkaamalla toisella kerroksella jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan 2 silmukkaa, kolmannella joka toiseen jne.
2) Virkkaa 3 kerrosta pylväitä lisäämällä joka kerroksella tasaisin välein 3 pylvästä.
3) Muffinssivuoan piparkakkureuna tehdään virkkaamalla 2 ketjusilmukkaa, puolipylväs, kiinteä ketjusilmukka edellisen kerroksen pylväiden etureunoihin (ks. kuva kalamaskotin ohjeessa). Tätä toistetaan koko reunus loppuun. Sitten lanka katkaistaan ja päätellään.
4) Muffinssi virkataan kiinteillä silmukoilla kiinni muffinssivuoan sisäreunaan piparkakkureunuksen alapuolelle.5) Toisella kerroksella virkataan sopivin välein kuorrutteen värisellä langalla yksi silmukka. Itse tein kuorrutteella tässä vaiheessa 2 silmukkaa yhteen edellisen kerroksen silmukkaan, koska taikinalanka oli hieman paksumpaa kuin kuorrutelanka.Lankaa vaihtaessa kannattaa tehdä silmukan viimeinen langanveto seuraavalla langalla, jotta värit vaihtuvat nätisti.


6) Kolmannella kerroksella taikinalangalla tehdään yksi kavennus eli jätetään yksi silmukka väliin kuorrutten valumien välissä. Kuorrutelangalla virkataan nyt neljä silmukkaa per valuma.
7) Loput kerrokset virkataan kokonaan kuorrutelangalla ja kavennuksia tehdään säännöllisin ja kerros kerrokselta tihenevin välein. Korkki ja täyte laitetaan sisään ennen muffinssin virkkaamista kokonaan umpeen.
8) Koristele lopuksi helmillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti