torstai 13. lokakuuta 2011

London calling

Saimi syyslomailee isin kanssa Lontoossa sinne kesällä muuttaneiden kavereiden luona.

Yhtäkkiä leikki-ikäisestä koululaiseksi muuttuneen neidin vaatemaku ja -tarpeet ovat täysin muuttuneet. Pikkusiskoa odottaa isot läjät kamaa, mm. prinsessakuvallisia olkalaukkuja. Reissulle tarvittiin siis uusi laukku, johon mahtuu peruskaman lisäksi lukemista lentokoneeseen.

Vettä hylkivä parka Lindexiltä,
tekoturkisvuorelliset goretex-tennarit Stockalta,
virkattu laukku Äidin Hikipajasta.

Ostin taannoin kirppikseltä pari korkkaamatonta kerää Novitan kiiltävää narumaista Malibu-lankaa (nimi tuo makeita muistoja mieleen teinivuosilta...:)) Saimin lempiväriä pinkkiä. Ensin suunnittelin niistä kaulaliinaa ja baskeria, mutta langassa on tavallaan viileä tuntu, joten niistä ei olisi ollut lämmittäjiksi. Laukkuun lanka sopi täydellisesti.Laukku on virkattu kiinteillä silmukoilla, ensin pohja edestakaista ja sitten pohjaa ympäri. Läppä on jatkettu suoraan toisesta reunasta. Läppä on pyöreä, koska neliön muotoinen olisi helposti rullautunut kulmistaan. Läppä on reunustettu kahdella rivillä kiinteitä silmukoita siistin ja tasaisen reunan saamiseksi.

Kimalteleva nappi on farkkujen varanappi.

Olkahihna on virkattu suoraan laukusta, muutama rivi 7 silmukalla edestakaisin, sitten ympyräksi, lopussa taas muutama rivi edestakaista ja virkataan kiinni laukkuun.

Olkahihnan kanssa tuli pieni yllätys, se nimittäin venyi parilla ekalla käyttökerralla aika paljon. Ennen Lontooseen lähtöä Saimi tempaisi siihen solmun, ettei äidin tarvi nähdä turhaa vaivaa lyhentämisessä :)

1 kommentti:

  1. Hienosti rimmaa tennarit, laukku ja hihassa oleva teksti! Suloinen neiti olet kyllä koululaisversionakin, mun tuli kauhea ikävä kun näin sun kuvan :) Hauskaa matkaa, mahtavaa että iskä ottaa mukaan Lontooseen ja että pääset vielä Lukaa ja Islaakin moikkaamaan!

    VastaaPoista