tiistai 18. lokakuuta 2011

...ja nimpparit

Tänään on Sadun päivä ja Saimin Satu-tätskää muistetaan mustalla ruusulla.


Ruusu on tehty samalla tavalla kuin aiemmin postaamani virkattu ruusu (ks. ohje), mutta tähän on kiinnitetty pitsiä taustalle. Saimi valitsi myös helmiä keskustaan.

Pitsi on peräisin lasten pitsipaidasta, jonka tuli taloon ystävän tuttavan lähettämässä lastenvaatesäkissä. Koska musta pitsipaita olisi mullekin liian ...ööö... raju vaate, en anna sitä Saimille edes naamiaisvaatelaatikkoon. Saimille sopi paidan käyttäminen askarteluihin.


Leikkasin paidan hihansuusta noin 3 cm mittaisen renkaan ja harsin leikkausreunaan ompeleen ja kiristin. Sitten ompelin pitsikiekon virkatun ruusun ulommaisen kerroksen alapuolelle kiinni.

Helmet on ommeltu ruusun aloituslanganpätkään. Näin jälkikäteen ajatellen ne kannattaisi ommella villalangan sijaan ompelulangalla. 

Lopuksi ompelin vielä hakaneulan kääntöpuolelle, jotta ruusua voi käyttää useammassa paikassa.

Onnea kaikille Saduille :)

3 kommenttia:

  1. Härtsyygeli! Onnittelut unohtuivat vaikka ollaankin yritetty ryöstää sun nimipäivä omalla hääpäivällä! Myöhästyneet onnittelut meiltä kaikilta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja onnittelut myös teille 8 vuotta sitten tehdystä hyvästä päätöksestä ja tietty hyvän päivän valinnasta:) Meillä siitä on ihan just kohta 10 vuotta...

    VastaaPoista
  3. Onneksi näytetään yhtä hyviltä kuin morsmaikkuina. Onneks ei menty heti naimisiin, kohta juhlittais jo 20-vuotishääpäivää. Se ei kuulostais ollenkaan näin nuorelta.

    VastaaPoista