keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Pitsiverhot mökin kuistille

Toivuttuani mökin huussin pitsiverhojen virkkaamistylsistyksestä, aloitin uuden, vielä pitkällisemmän virkkuun, nimittäin mökin kuistin verhokapat, noin 8 metriä yhteensä. Tangot on jo valmiina.


Ja niin alkaa olla metri pitsiäkin! Valitsin hieman pehmeämmän ja paksumman langan kuin huussin verhoihin ja tätä onkin mukavampi ja nopeampi virkata. Langan nimi on Ahkeraliisa, mutta tuskin saa enää kaupoista. Ostin sitä isohkon erän käsityöliikkeensä vuosia sitten lopettaneelta tuttavalta.


Halusin tällaisen vinoneliömallin, koska mökin ovissa ja vintin ikkunoissa on vinoneliöt.


Malli on jälleen Isoäidin pitsejä -kirjasta, jossa on vain valokuva ja piirretty ohjekuva, ei tekstiohjeita. Tällä kertaa piirrosohjeessa oli mun mielestä yksi todella epäselvä kohta, jonka toteutin luullakseni eri tavalla kuin kirjassa.


Tämä "kuopan pohja" olisi tullut ohjetta noudattamalla aika lerpaksi, joten oikaisin 3 pylvään ja 3 ketjusilmukkakaaren jälkeen parilla piilosilmukalla edellisen kerroksen pylväsrivin päähän ja tein siitä em. ketjusilmukkakaareen normaalit 3 pylvästä + 3 ketjusilmukkaa + 3 pylvästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti