lauantai 5. heinäkuuta 2014

Kahvipussikokeiluja

Mä olen aina ihmetellyt, miksi kahvipussikassit tehdään kuviopuoli päällepäin. Kultakatriinat, presidentit ja saludot ei oo mun mielestä kovinkaan tyylikkäitä asusteita eikä sisusteitakaan. Ehkä oon vain rajoittunut.

Matsku sinänsähän on mitä mainioin, taipuisa ja kestävä ja ennen kaikkea ilmainen ja kierrätetty. Pyysin askartelukaverit Mailan ja Sinikan mukaan kokeilemaan kahvipussin punonta - näppärien kavereiden kanssa uudet aluevaltaukset sujuu aina helpommin. Ja hauskemmin. Niin nytkin.


Tämmöinen pikkukori syntyi muistaakseni viidestä kahvipussista ilman kummempia esivalmisteluja tai erityistä huolellisuutta. Jos tekisin isomman jutskan näistä, silittäisin suikaleet ja ompelisin ne ompelukoneella pidemmiksi suikaleiksi ja taitokset kiinni. Muista blogeista löytyy ohjeita näihin vaiheisiin.


Meidän härpäkkeissä käytettiin maalarinteippiä väliaikaisena ja nitojaa pysyvänä apuna liukkaiden luikureiden taltuttamisessa. Tarkoitus oli lähinnä parissa tunnissa saada tuntuma hommaan.


Sinikalla oli lapsuusvuosilta kokemusta tuohikorin punonnasta, joten Sinikka sai oman korinsa (kuvassa yllä) ekana valmiiksi ja neuvoi taas meitä muitakin.

Mailaa ajatus kahvipussihommista taisi hieman puistattaa, mutta Maila keksi punoa koria huomattavasti tyylikkäämmästä koiranruokapussista (kuva alla). Harmi vain, että koiranruokapussit ovat todella liukasta materiaalia.


Tässä pikaohje pikakahvipussikorin tekemiseen:

1) Revi kahvipussien liimaukset auki.
2) Leikkaa pussit poikittain ensin puoliksi ja sitten puolikkaat puoliksi, niin että saat yhdestä pussista neljä suikaletta.
3) Taita suikale ensin keskeltä ja sitten taita reunat sisään päin. Maalarinteippi taitettujen suikaleiden päissä pitää taitokset koossa.


4) Teippaa suunnittelemasi korin pohjan leveyttä vastaava määrä suikaleita rinnakkain pöytään. Pujottele suikaleiden väliin poikittain lisää suikaleita kuvien osoittamalla tavalla.5) Kun pohja on valmis, maalarinteipit irroitetaan pöydästä, suikaleet nostetaan ylöspäin ja niiden lomaan pujotellaan rengasmaisesti reunat. Reunoihin tarvitaan pidempiä suikaleita, joten me nidoimme kaksi suikaletta yhteen, pujottelimme, leikkasimme ylimääräisen pois ja nidoimme päät yhteen.


6) Viimeisen reunakerroksen suikale pujotellaan niin päin, että avonainen taitos jää ylöspäin. Pystysuikaleet leikataan sopivan mittaisiksi (noin 1 cm) ja käännetään reunasuikaleen taitoksen sisään.

7) Jos reunat karkailevat, niissä voi pitää jonkin aikaa klemmareita.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti