perjantai 11. heinäkuuta 2014

Futuristista sisustusarkkitehtuuria maalaismaisemissa

Tytöt ovat innostuneet nukkekotileikeistä. Pappa kaivoi mökillä jostain pihavajasta kirkuvankeltaisen 60-luvun nukkekodin. Koska ilmoitin sen värinsä vuoksi pysyvän ulkona, Saimi pyysi Pappaa maalaamaan sen valkoiseksi.


Nukkekotiin tarvittiin kalusteet. Sytykelaatikosta löytyi talouspaperirullia ja pillimehutetroja, niistä saisi tuoleja, pöydän ja sänkyjä.

Olin ostanut sadepäivien puuhalaatikkoon Sinellistä kokeeksi helmimuovailuvahaa. Sinellin myyjä kehoitti päällystämään vahoilla esim. styroxhahmoja, niin vahaa ei kulu niin paljon. Niinpä syntyi ajatus näistä erikoisen kummallisista nukkekodin kalusteista.


Leikkasin pahviaihiot ja tytöt päällystivät ne valitsemillaan väreillä. Helmimassassa värit eivät sekoitu kuten muissa muovailuvahoissa. Tästä Sennin päällystämästä sängystä tuli erittäinkin avaruushenkinen.


Tuoleihin ja sänkyihin tarvittiin pehmusteita. Niitä saatiin Mummon parin vanhan paidan olkatoppauksista.


Kalusteet sopivat hyvin 60-luvun taloon. Erityisesti niistä tykkäävät miljoonat kärpäset, joita Senni tietysti kammoksuu. Joudun mahdollisesti huolimaan sittenkin tämän riemunkirjavan virityksen sisäleikkeihin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti