keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Ruokalappu

Vauvan syöttäminen on melkoista sottaamista ja ruokalaput likaantuvat nopeasti. Äitiyspakkauksen mukana tullut ruokalappu oli ...hmmm... kovin retroruskea mun makuuni ja mökillä aina silmissä lavuaarin reunalla kuivumassa. 

Niinpä ompelin mökille omat ruokalaput.

Tasku meni vähän vinoon. Sen siitä saa,
kun on kärsimätön ja huolimaton.

Viimekesäisten itsetunnon päälle käyneiden ompelukokemusteni myötä tein homman helposti eli vinonauhareunuksin. Tulee siistihköä jälkeä myös kaarevissa ompeluksissa vaikkei neulaisi ja harsisi.

Ruokalappu on ommeltu vahakankaasta (jämäpala kesäkeittiön pöytäliinasta), jonka voi pyyhkiä tai huuhtaista helposti puhtaaksi. Tein taskun kaksin kerroin taitetusta vahakankaasta, jotta myös tasku olisi yhtä helppo puhdistaa.Taskun taitoksen joutuu ompelemaan vahakankaan oikealta puolelta. Vahakangas ei luista paininjalan alla, joten sen ympärille kannattaa taittaa kaavapaperia tai muuta ohutta paperia (esim. Hesarin Kuukausiliitteen sivu), joka sitten revitään pois ompeleen päältä. Tää oli niin kummallinen juttu Saimin mielestä, ettei juuri tarvinut suostutella avuksi :)Jäikös tänne jotain herkkuja?
Voisko tän nyt pliis ottaa jo pois?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti