torstai 1. syyskuuta 2011

Pieniä sieviä sieniä

Kävin siskon kanssa pitkästä aikaa Porvoossa kesälomalla (äitiyslomalaisen kesäloma on silloin kun mies on töistä lomalla lapsia hoitamassa :)). Vanhaan kaupunkiin oli muutaman vuoden aikana tullut aina vain lisää kivoja pikkuputiikkeja, joissa on kaikenlaista kivaa, kiinnostavaa ja kekseliästä.

Nelly´s Art & Craft Shopissa oli paljon käsityöläisten tekemiä kivoja juttuja ihan kohtuuhintaan. Nettisivut on hivenen kummalliset, mutta itse kauppa on valoisa ja tilava, silti täynnä tutkittavaa, kannattaa käydä.
Nellyssä oli myytävänä hauskoja sormusneulatyynyjä ja halusin kokeilla sellaisten askartelua itsekin, koska idea tuntui aika toimivalta ja se oli toteutettu kierrätystavarasta.

Itse nypin koneella ommellessa neulat pöydälle, josta ne tippuvat lattialle, koska neulatyyny on aina jossain liian kaukana tai tippunut sekin lattialle. Sormessa olevaan neulatyynyyn neulat saisi kätevästi.Nellyn neulatyynyt oli tehty erivärisistä joustosameteista ja ne näyttivät porukalla korissa todella herkullisilta. Itse kokeilemalla huomasin, että amatöörin kannattaa käyttää mahdollisimman ohutta kangasta, jotta pallukka asettuu nätisti korkkiin.

Harmaat korkit on kossupulloista, niissä on mun mielestä todella kaunis himmeä pinta, joka sopii melkein mihin väriin vain. - En muuten suinkaan ole juopotellut noiden korkkien alla olleita liemiä itse tai ainakaan yksin, jos joku sellaista kuvittelee :D 

Nimipäiväonnittelut Sinille ja Sinikalle, jotka saavat tällaiset nimpparilahjoiksi (toimitus lähiaikoina), muut ompelevaiset ystävät odottavat jouluun :) 


Sormusneulatyynyn kuvaohje 
 


3 kommenttia:

 1. Hienoja ja kätevän näköisiä neulatyynysormuksia! Odotan innolla omaa sormustyynyäni (kun kerran semmoinen on jo luvattukin). Minullakin on paha tapa pudotella nuppineuloja pöydälle ja sieltä ne vierivät lattialle ja pahaa aavistamattomien jalkoihin. Tästä jutusta aviosiippakin tulee tykkäämmään, ei tarvitse enää huomautella nuppineuloista lattialla.

  Ihailen suuresti kekseliäisyyttäsi ja käsityötaitoa jonka ansiosta kaikki tekemäsi on sievää ja kauniisti tehtyä. Näppärät kädet!

  Sinikka

  VastaaPoista
 2. Sini tulee tänään hakemaan lahjansa!

  VastaaPoista
 3. Kiitos ylenpalttisista kehuista, Sinikka :) Tyyny odottaa duunissa...

  VastaaPoista