maanantai 13. kesäkuuta 2011

Orvokkikortteja

Tein toukokuussa päivänkakkarakortteja, kunnes kyllästyin kakkaroihin ja aloin virkata orvokkeja.

Päivi-mummun nimpparikorttiin tuli pari
valkoista varrellista orvokkia.
(Kylläpä liimaroiske näyttää sievältä... Mulla ei ole
edelleenkään kuvankäsittelyohjelmaa, pahoittelut)Olen liimaillut virkattuja kukkia Tikkurilan värimalleihin (leikkaan nuo tekstit pois) ja mallit korttipohjiin. Tulipa siis tähänkin aiheeseen jotain kierrätettyä...


Ihania värejä...

Piia järjesti naisten saunaillan mökillään ja vein sinne helmisudenkorennon, jonka voi ripustaa vaikka ikkunaan, ja orvokkikortin.


Virkatun orvokin ohje

Jos et muista miten mikäkin silmukka tehtiin, katso Viivin virkkausnetin kuvalliset silmukkaohjeet.
  1. Virkkaa kaksi ketjusilmukkaa, joista ensimmäiseen noin 12 kiinteää silmukkaa. Tee tämä kerros keltaisella, jos haluat orvokkeihin keltaisen keskustan.
  2. Virkkaa päällekkäin tulevat terälehdet niin, että poimit edelliseltä kerrokselta ensin silmukan etuosan ja seuraaviin lehtiin silmukan takaosan.
  3. Virkkaa terälehti näin: kaksi ketjusilmukkaa, pylväs samaan edellisen kerroksen silmukkaan, kaksi pitkää pylvästä samaan edellisen kerroksen silmukkaan kaksi kertaa, pylväs, kaksi ketjusilmukkaa, jotka liitetään kiinteällä ketjusilmukalla samaan edellisen kerroksen silmukkaan kuin edellinen pylväs. Takana olevissa terälehdissä voi käyttää pitkässä pylväässä kolmea langankiertoa, jotta niistä tulee hieman isompia kuin etummaista.
  4. Virkattuasi 5 terälehteä, voit joko päätellä langan ja tehdä erillisen varren tai katkaista ja siirtää silmukan kääntöpuolelle ja jatkaa lehden virkkaamista vihreällä langalla.
  5. Orvokin varsi virkataan näin: Tee ketjusilmukoita esim. 14 ja tee lehti virkkaamalla alusta kahdeksanteen silmukkaan kiinteä ketjusilmukka. Jatka ketjusilmuikoiden virkkaamista esim. 8 ja ala virkata kiinteillä ketjusilmukoita vartta alaspäin. Tee toinen lehti sopivaan kohtaan vastaavasti kuin edellinen ja jatka kiinteitä silmukoita varren tyveen.
  6. Lehti virkataan näin: 8 ketjusilmukkaa, kiinteä ketjusilmukka toiseksi viimeiseen silmukkaan, kiinteä silmukka, puolipylväs, pylväs, pylväs, puolipylväs, ketjusilmukka, joka kiinnitetään ensimmäiseen ketjusilmukkaan kiinteällä ketjusilmukalla. Sitten ketjusilmukkaketjun toiselle puolelle virkataan samat käänteisessä järjestyksessä ja lanka päätellään lehden kärkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti