lauantai 11. kesäkuuta 2011

Ärtsyetanat

Kolmen isosiskon, Saagan, Linnean ja Saimin muodostama anarkistitiimi kutsuu itseään Ärtsyetanoiksi. Tiimi sai kesäkokoontumisen yhteydessä maskotit.


Ärtsyn värisiä etanoita.

Sisarusparvien ainoa sekä iso- että pikkusisko, Aava, sai söpön etanan.
Etanat on tehty Supersöpöt maskotit -kirjan kuvien innoittamana, ohjetta en edelleenkään pysty seuraamaan. Luin sen kyllä, mutta tein omat sovellukseni. (Ks. myös edelliset maskotit.)

Söpön etanan kuori on virkattu samalla tavalla kuin kirjassa, ärtsyetanoiden kuori onttona käppyränä, joka on ommeltu tiiviiksi ja täytetty osittain. Näin siksi, että etanat on tehty suht ohuesta langasta, eikä se toimi kuoressa, spiraalikuvio ei erotu riittävästi. Valkoisesta löytyi samanväristä paksua lankaa, jossa spiraalikuvion sai helposti näkyväksi.


Virkatun etanamaskotin ohje


Jos et muista miten mikäkin silmukka tehtiin, katso Viivin virkkausnetin kuvalliset silmukkaohjeet.
  1. Aloita virkkaus hännästä.
  2. Tee vartaloa varten levennykset ikään kuin kolmelle sivulle, jotta etanan "pohjasta" tulee mahdollisimman tasainen.
  3. "Kaulan" kääntyminen ylöspäin tehdään virkkaamalla yläpuolelle vuorokerroksin piilosilmukoita ja kiinteitä silmukoita ja alapuolelle puolipylväitä.
  4. Ompele silmät ja suu ja täytä etana, kun pääset otsaan asti.
  5. Virkkaa sitten sarvet: 6 ketjusilmukkaa, 4-5 kiinteää silmukkaa toiseksi viimeiseen ketjusilmukkaan ja kiinteillä ketjusilmukoilla takaisin.
  6. Sarvien jälkeen kavenna pää umpeen.
  7. Kuoren voi virkata paksummalla langalla (kuten söpöllä etanalla) litteäksi palloksi. Silmukat virkataan edellisen kerroksen silmukan "takareunaan", jotta spiraalikuvio tulee näkyviin.
  8. Jos kuoresta haluaa raidallisen kuten ärtsyetanoilla, virkkaa putki, jonka toisella puolella on vuorokerroksin piilosilmukoita ja kiinteitä silmukoita ja toisella puolella puolipylväitä. Käppyrä täytetään osittain ja ommellaan umpinaiseksi kiemuraksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti