tiistai 7. kesäkuuta 2011

Äitiyspakkauslaatikosta pinnasänkyyn

Hurjan ruokahalunsa siivittämänä Senni kasvoi jo ulos varasänkynä käytetystä äitiyspakkauslaatikosta. Äitiyspakkauslaatikon reunasuojus sai uuden elämän mökillä pinnasängyn reunuksena.

Purin suojuksesta yhden pystysauman ja ompelin lisää tilkkuja jonon jatkoksi pinnasängyn ympärysmitan verran. Väliin sentin paksuista vaahtomuovia 20 cm korkea siivu. Alareunan ompelin yhteen. 

Isin mummolan vintiltä löytyi Sennille mökkisänky.

Sisäpuolelle jätin taas yksiväriset tilkut, ulkopuolella on ruutua ja raitaakin. Tämä on osoittautunut Sennin kanssa toimivaksi ratkaisuksi, sillä kuvioiden katselu tuntuu karistavan unihiekat silmistä. Aluslakanan kuviotkin olivat todella mielenkiintoisia...

Äiti erehtyi ompelemaan vanhasta pussilakanasta
liian mielenkiintoisen aluslakanan masullaan nukkujalle.

Tähän mökkiversioon en tehnyt mitään nauhoja tai muita kiinnityssysteemejä, survoin vaan alareunan patjan ja sängyn väliin. Vaahtomuovi on sen verran jämäkkää, että pysyy suurin piirtein paikallaan. Sitten kun vauva oppii kiskomaan sen irti, pärjätään varmaan jo ilman pehmikkeitä.

Reunuskankaan seuraava etappi on tilkkutäkissä. Puran suojuksesta muutamat saumat, laitan vaahtomuovin kaappiin odottamaan muuta tarvetta ja ompelen taas lisää tilkkuja entisten jatkoksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti