torstai 9. huhtikuuta 2015

Mökkikausi avattu


Pääsiäisenä päästiin piipahtamaan mökillä koko lähisuvun voimin - vain Senni-parka joutui sairastamaan isin kanssa kotona. Hieman kaukaisemmat sukulaiset olivat mielessä myös, sillä mökkiseuduilta kotoisin olevien mummon sisarusten asuntoja on eri syistä jouduttu tänä talvena tyhjentämään.

90-vuotias Maire-täti pääsi ilokseen vanhainkotiin ja halusi luopua samalla ylimääräisistä tavaroistaan. Mä sain äidin serkun Mairelle vuosikymmeniä sitten savesta muotoileman vadin, jonka väritys sopii täydellisesti mökkituvan tapetteihin. Kuvio on ilmeisesti painettu kakkupaperilla, koska maalipinnassa näkyy paperin pintakuviotkin hyvin tarkasti. Savityöt alkoi taas houkuttaa itseäkin...Vadilla aiemmin virkattuja herkkuja, muffinssit ja pulla.

Mairen mies Veikko oli aikoinaan erittäin kova pilkkimies ja tikanheittäjä ja menestys veteraanien kisoissa oli huikea. Niinpä Mairelta tulikin iso laatikollinen erilaisia palkintolusikoita, pokaaleja ja lautasia. Ruusulusikat päätyi luonnollisesti siskon Ruusula-mökkiin ja marmorijalkaiset muovipokaalit odottaa juhannuksen mökkiolympialaisia.

Kauniisti tummuneet hopea- tai alpakkapokaalit ja -lautaset pääsivät asetelmaksi mökin lipaston päälle. Ne on just passelin kokoisia sinivuokoille, linnunsilmille, metsätähdille ja valkoapiloille.


Lusikoista sain ne, jotka täydentävät omia vähäisiä lapsuuden palkintolusikkasarjojani sekä miehen huomattavasti runsaslukuisempia tennispalkintoja. Nämä ovat meillä mökillä ihan käytössä, mutta vain sisällä. Ulkokeittiössä on sekalainen kokoelma kirpparilta koottuja teräsaterimia pihasyöminkeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti