maanantai 1. syyskuuta 2014

Lompakko teipistä

Pysyisköhän rahat paremmin teipistä tehdyssä lompakossa..?


Osa 46 sarjastamme Satu houkutteli pahaa-aavistamattomat (tai ehkä ne on jo oppinu aavistamaan pahaa) kaverinsa hermoja raastavaan ja epäonnistumaan tuomittuun askartelukokeiluun:

Muutama vuosi sitten entinen työkaverini Jyri esitteli jostain design-messuilta ostamaansa lompakkoa, joka oli tehty ihka oikeasta ilmastointiteipistä. Se näytti ihmeen toimivalta ja sopi Jyrin tyyliin. Sitten kun näin Ihana-lehdessä ohjeen hienoon kuvioidusta ilmastointiteipistä tehtyyn lompakkoon, ajattelin et mä kans ja kaverit mukaan.

 

Tilasin Teippitarhasta kivoja kuvioteippejä. Teippitarhan sivuilta löytyy myös ohje. Me tosin päädyttiin käyttämään tällaista toista, hieman yksinkertaisemmalta tuntunutta ohjetta (pdf).

Teipin kanssa säätäminen oli aika hermostuttavaa, koska se - yllättäen - tarttui sormiin ja kaikkialle mihin vain sattuikin osumaan. Teipinpätkät liimaantuivat helposti vähän vinoon ja niiden repiminen toisistaan irti ei välttämättä onnistu. Saatiin me silti jotain aikaiseksikin.

Maila teki lompakon oikeasta ilmastointiteipistä. Tästä tuli oikeastaan paras, koska ilmastointiteippi on ohuempaa ja taipuisampaa kuin muut teipit.Teippiä tuli nimittäin monta kerrosta, joten sen lötköys oli hyvä juttu.


Sinikka teki lompakon erivärisistä kirjateipeistä. Nekin toimivat tarkoitukseen ihan hyvin.


Mun hienosteluteipistä kyhäämä lompsa taas ei ollut kovin onnistunut, koska sitä ei saanut pysymään kiinni kirveelläkään.


Muutaman viikon klemmariniputuksen ja painon alla hauduttamisen jälkeen lompsa pysyy hetken raollaan. Ennen kuin revähtää levälleen.


Jonkinlaisen ohuemman korttitaskun tästä vois kehitellä. Sitten kun on toipunut tästä takaiskusta ja unohtanut miten raivostuttavaa teippien kanssa taistelu on.

1 kommentti: