perjantai 5. syyskuuta 2014

Kepparin riimu

Satulan lisäksi kepparit tarvitsevat myös riimut, eihän ne mitään villihevosia ole...Saimi punoi myös riimunarut, jotka kiinnitetään riimun renkaaseen klipsulla, kun kepparia talutetaan.Kepparin riimun ohje


Varastoistani löytyneistä nahanpaloista riitti leikattavaksi pitkiä suikaleita. Puolitoista cm on hyvä leveys suikaleille. Renkaat irrotettiin vanhoista avaimenperistä.


Me ommeltiin suikaleet renkaisiin, mutta periaatteessa ne voisi myös nitoa tai liimata. Nahan ompeleminen on työlästä ja hidasta, mutta ommel ei toisaalta raatele kepparin pintaa rikki kuten nitojan niitti saattaisi tehdä. Liimauksen ja ompeleen kestävyysvertailuista en osaa sanoa mitään.


Riimuun tarvitaan vähintään yksi pitkä, turvan sivulta korvien takaa turvan toiselle puolelle ulottuva nahkasuikale sekä kaksi tai kolme lyhyempää suikaletta. Kannattaa kiinnittää ensin kolme suikaletta yhteen renkaaseen ja sen jälkeen sovitella ja mittailla muiden suikaleiden pituus kepparin päällä.


Se kolmas lyhyempi suikale ommeltaisiin tuohon pidempään suikaleeseen kiinni ja se sijoittuisi kepparin korvien eteen. Meidän keppareilla tällainen oikeaoppisempi riimu menisi joko silmien päälle tai jäisi kummallisesti harjaompeleen harjalle, joten sitä ei toteutettu muille kuin pikku-Mustalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti