keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Varjostimia

En oo taas hetkeen saanut mitään uusia juttuja valmiiksi, joten täytyy postailla aiemmin mökille tekemistäni lampunvarjostimista.

Suosikkimallini varjostimien rungoista näkyy kuvassa. Siihen saa äärettömän helposti ja nopeasti uuden päällisen - sopii mun kärsimättömälle luonteelle.

Tein siskon Ruusula-mökkiin jalkalampun. Jalka oli alunperin 
kellastunutta mäntyä, isän vähemmän onnistuneita kirppariostoksia.
Kangas on siskon rippimekosta (viskoosia) ja pitsi toisesta varjostimesta.

Tässä omasta mökistäni verhojen ylijäämäkankaasta tehty varjostin.
Jalka on ehtaa marmoria, raahasin sen Pelastusarmeijan kirppikseltä.

 Varjostimeen kannattaa valita ohut kangas. Viskoosi ja puuvilla toimii mielestäni parhaiten. Jos kangas on kovin ohut, lamppu näkyy siitä läpi, varsinkin kun valo on päällä.

Kirppishirmut vanhempani etsivät toisenkin pyöreän pöydän ja marmorisen lampunjalan ja sain sohvan viereen samanlaisen setin.
Ohje varjostimen päällystämiseen


 1. Mittaa varjostimen ulomman kehän ympärys ja varjostimen korkeus. Lisää kehän mittaan saumanvarat ja korkeusmittaan n. 12 cm ja leikkaa mittojen mukainen pala ohuesta kankaasta.
 2. Ompele kangas putkeksi niin, että se mahtuu naftisti ulomman kehän ympärille.
 3. Ompele nauhakujat kangasputken molempiin päihin.
 4. Pujota alempaan nauhakujaan kuminauha.
 5. Pue kangas kehikon päälle ja pujota ylempään nauhakujaan esim. virkkauslankaa, joka kiristetään ja solmitaan.
 6. Varjostimen "vyötärön" kohdalle tulee pitsinauha tai varjostimen kankaasta ommeltu nauha. Kuminauhalenkistä voi olla apua ennen varsinaisen nauhan laittamista, sillä kangasta joutuu yleensä vähän hieman mallailemaan paikalleen.

3 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Edelliseen viestiin tuli niin pal kirjoitusvirheitä, että oli parempi poistaa. Hienoja lamppuja! Täällä on huomenna kirppispäivä, löytyisköhän sieltä vanhoja lamppuja?

  VastaaPoista
 3. Mä en ikävä kyllä päässyt osallistuun pop up -kirppispäivään :( Tosin ehkä parempi niin, kohta ei neliöt riitä mun romuille...

  VastaaPoista