torstai 24. toukokuuta 2012

Perunapainajaiset

En ollut koskaan painanut perunoilla. Nyt olen. Eka kerta taitaa jäädä myös vikaksi.

Tein painopottuihin omenaporalla säännöllisen pyöreän kuvion.
Saimi käytti näiden lisäksi myös halkaistua perunaa.

Kokeiltuani en tajua miksi perunoilla pitäis painaa yhtään mitään - sen paino-ominaisuudet ei vastanneet missään määrin mun odotuksia. Ensinnäkään väri ei tartu perunaan kunnolla ja toiseksi se siirtyi potusta kankaaseen epätasaisesti. No, huono urheilija syyttää tietysti välineitä... :)

Hopea-kangasväri valitettavasti loppui edellisellä painokerralla.
Nämä värit ovat todella juoksevia ja sopisivat varmaankin
silkkipainamiseen paremmin.

Saimilla on päiväkodista kokemusta perunapainannasta ja se ryhtyi innokkaasti kuvioimaan nukenpeittoa. Kokonaisuudesta tuli lopulta melko psykedeelinen siveltimellä maalattuine naamoineen ynnä muineen. Hyviä unia nukelle vaan... :D

Tässä ollaan vielä maltillisessa vaiheessa...

Peitosta löytyy yksi erittäin onnistunut kuvio, ihan peruspotulla painettu kukka. Olispa se tehnyt näitä koko kankaan täyteen... tylsän äidin mielikuvituksettomia ehdotuksia ei tietenkään otettu huomioon. Niinpä mummot ja kummit eivät tule saamaan kauniita kukkakuosillisia tyynyliinoja joululahjaksi, sori vaan :)


En melkein kehtaa edes julkaista kuvaa omasta tuotoksestani, joka kyllä oli pitkällisen harkinnan tulos...Saas nähdä teenkö tästä pallokankaasta mitään. Onneks en tärvännyt kokonaan Sinikan lahjoittamaa kankaanpalaa, vain puolet siitä.

Mulla olis kyllä mielessä yks laukkumalli,
jossa kuvion saa hukutettua poimutuksiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti