sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Niksulan kepparitalli

Keppari muuttui haaveista todeksi:

Nimi: Sofia
Rotu: palomino
Väri: palomino / voikko
Syntymävuosi: 2012
Isä: Albert Ikealainen
Emä: Sini-Tuuli
Kasvattaja: Satu
Omistaja: Saimi
Talli: Niksulan kepparitalli

Tein kepparin mummon kirppikseltä ostamasta samettiverhosta. Mukailin Suuren käsityökerhon ohjetta. Saimi ei halunnut kepparille suuta, mikä helpotti ompelua. Munkin mielestä heppa on paremman näköinen ilman auki retkottavaa turpaa.

Poikkesin ohjeesta myös siinä, että tein hieman sirommat sivupalat ja sieraimet ja suuremmat korvat ja silmät. Oikeillakin hevosilla on mun mielestä kauniit suuret ja pyöreähköt silmät, joten tein tällekin sellaiset.


Ohjeessa neuvotaan liimaamaan askarteluhuovasta tehdyt silmät ja sieraimet, mutta parin päivän koetuksen jälkeen suosittelen ehdottomasti ompelemista. Liimatut osat ei pysy kovassa vanutuksessa mukana ja niiden ompelu takaisin on mahdotonta, kun huopa on liimasta kivikovaa.

Saimi teki harjan itse: virkkasi ensin ketjusilmukkaketjun ja solmi silmukoihin langanpätkiä. Harjaan käytettiin mun mummon vanhojen mattolankojen jämiä. Ompelin valmiin harjan kiinni täytettyyn keppariin.


Keppi saatiin papan katkenneesta harjanvarresta. Keppissä oli sen verran elämän jälkiä, että päällystin sen kankaalla. Pitkän, kapean kangasputken kääntäminen oikein päin olikin hankala operaatio. Siihen varmaan jollain viksulla on joku kikka olemassa?

Pappa ruuvasi pyynnöstäni kepin päähän pilttipurkin kannen, jotta kepin pää pysyisi paremmin paikallaan, eikä alkaisi törröttää hepan niskassa. Saa nähdä miten patenttiratkaisuni toimii käytännössä.

Senni on myös kovin innostunut kepparista (kuten kaikesta mitä isosisko pitää käsissään). Normikokoinen keppari on kuitenkin hurjan iso painava taaperolle... ehtisiköhän sitä jossain välissä tehdä pikkuisen aasikepparin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti