torstai 25. elokuuta 2011

Nukenvaatemuotia Lempin tyyliin

Saimi sai noin 1-vuotiaana kangasvartaloisen muovinuken, josta tuli heti ykkössuosikki ja päiväkotiin mennessä myös turvalelu, josta ei päästetty irti kuin vahingossa.

Nukke sai nimen Lempi, kun kysyin Saimilta, onko tää sun lempinukke ja Saimi vastasi joo ja alkoi kutsua sitä Lempiksi. Joskus voi siis tehdä vahingossa ehdotuksen ja Saimilla meni ehdotus ilmeisesti vahingossa läpi, yleensähän neiti tekee oman pään mukaan ihan vaan periaatteesta. Lempillä Sinikan ompelemat samettitunika ja -housut.
Näitä käytetään erityisesti talvikauden juhlissa.

Lempillä on paljon hienoja vaatteita, joista osa on käsin tehtyjä, Sinikan ja Leena-mummun luomuksia sekä jonkun ahkeran kotiompelijan myyntipöydältä Kantolan suurkirppikseltä Hämeenlinnasta. Kuvissa Lempi ja kaverit esiintyvät näissä luomuksissa. Kuvausjärjestelijänä Saimi.


Siiri ja Lempi lenkillä.
Siirin verkkarit Kantolan kirppikseltä,
Lempin verkkatakki Sinikalta.


Alkuun Lempi oli Saimin vauva ja mä olin tietenkin mummo. Sittemmin Lempistä tuli Saimin pikkusisko, joka mainittiin ihan viimeaikoihin asti perheenjäseneksi kaikissa päiväkodin epävirallisissa kyselyissä. 

Jossain vaiheessa luin päiväkodin seinältä, että meidän perheessä on Saimi-, Lempi-, Muisto-, Anssi-, Anna-Maija- ja Siiri-nimiset lapset. Muut vanhemmat todennäköisesti luulivat, että me kuulutaan johonkin lahkoon...Lempi hyppii kevätasussa kuralätäkössä, Anssi-isoveli valvoo...
Saappaiden avulla Lempi pysyy itse pystyssä.
Vaatteet Kantolan kirppikseltä.


Lempistä kehkeytyi pian oma persoonansa. Saimi käytti kätevästi pikkusiskoa syntipukkina omiin toilailuihinsa, "Lempihän se oli!" 

Koko porukka talvileikeissä.
Lempin asu Leena-mummulta, muut kirppiseltä.


Lempi alkoi saada inhimillisiä piirteitä myös päiväkodin henkilökunnan silmissä. Eräänä aamuna lastenhoitaja iloisesti ilmoitti, että tänään on Lempin nimipäivä! Muiston ja Lempin hametakit.
Muistolla äidin mun nukelle 70-luvulla neuloma villatakki ja
Lempillä Tätskän häihinsä ompelijalla teetettämä turkki
- Saimilla morsiusneitona oli samanlainen.

Erityisesti mieleen on painunut se iltapäivä, jolloin hoitaja vakavana ilmoitti mulle, että Lempillä on kahden viikon porttikielto päiväkotiin, koska se häiritsee muiden lasten päiväunia...


Rannalla. Siiri ui mummon silkkipaidoista leikatussa meressä,
jonka oon alunperin tehnyt synttäreille ongintaverhoksi eli vesiputoukseksi.


Myös Saimin tarhakavereille Lempi oli oma persoonansa. Kun tyttöjä tuli meille leikkimään, usein ensimmäinen kommentti oli "Missä Lempi on?" tai "Leikitään Lempillä!" Eli ei siis leikitään nukeilla tai kotia tms.


Lempin t-paita ja haalari Kantolan kirppikseltä,
Sitteri on Saimin kirppislöytö,
2,5 e Sörnäisten Fidasta.

Pikkusiskon syntymä ei ole syrjäyttänyt Lempiä, vaikka etukäteen Lempiä huolestutti kovastikin, pidetäänkö siitä sitten enää ollenkaan huolta, kun kaikki vaan uutta vauvaa hyysäävät... Kouluun Lempiä ei tarvittu, eikä mökillekään viime kerralla. Lempi pärjäilee jo itsekseenkin :)


Aika mennä nukkumaan. Lempin unihaalari Sinikalta,
Lempin parhaan kaverin Aapon haalari kirppikseltä.
Nuken pinnasänky Tikkurilan kierrätyskeskuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti