maanantai 8. elokuuta 2011

Kouluvalmisteluja, osa II: Ruokailualusta

Saimin koulussa ei ole lainkaan ruokalaa, vaan ruoka tuodaan keittiöstä kärryillä luokkiin. Siksi koululaiset tarvitsevat pulpettia suojaavan ruokailualustan.


Saimi sai itse valita Eurokankaasta kernin, jonka reunustin vinonauhalla. Vinonauha on taivaan lahja, sen avulla ompelu on äärimmäisen helppoa jopa tällaiselle kärsimättömälle hutilusompelijalle.


Nämä saparot lyheni tänään 20 cm...
Ei enää rastatakkuja :)

Tein Saimille myös askarteluessun, jos sitä vaikka tarvittaisiin koulun kuvataidekerhossa. Vinonauhalla onnistuu kaarevankin reunan ompelu ilman harsimisia tai muita pro-kikkoja. Helmassa menee oma pätkänsä ja selän takana solmittavat päät ovat samaa kainaloiden alta niskalenkiksi kiertävää nauhaa.

3 kommenttia:

 1. Hyvällä mallillaan kouluvalmistelut. Repusta tuli hieno ja ihanan värikkäät essu ja alusta. Koska teillä alkaa koulu? Minulla on vielä armonaikaa ensi tiistaihin, olen ihan jännityksestä kankea. Itse koululainen ei jännitystään ainakaan näytä. Voi meidän pieniä, juuri katselin poikien kanssa kuvia, ja siellä kaksi paljaspyllyä käveli kohti punaista tupaa.

  Kommentoin aiemminkin, mutta kommentti taisi kadota maailman turuille. Senni on kuin nukke istuessaan korituolissa<3.

  VastaaPoista
 2. Koulu alkaa tiistaina, mutta ei mua vielä jännitä :D Saimi taas haluaisi mennä sinne jo huomenna :D

  Ne kuvat pikkusaunojista on kyllä ihania :) Mekin ollaan niitä katseltu ihan hiljattain, kun verrattiin Sennin kuvia Saimin kuviin. Ja sitten mun vauvakuviin ja selvis, että lapsiparka on ilmetty äitinsä :D

  VastaaPoista
 3. Äitinsä näkö taitaa olla kakkoseen siunaus:).

  Meillä on jo kynät ojennuksessa ja uudet kengätkin on ostettu ja sisäänjuostu. Kontrollifriikki äitinä ja poikana ei ole ihan helppo yhdistelmä. Ihanaa, kun Saimi on niin innostunut.

  VastaaPoista