torstai 1. joulukuuta 2011

Takkaruusu

Askartelukerho kokoontui hiljattain pitkän tauon jälkeen ja tällä kertaa kokeiltiin takkaruusujen tekemistä.

Takkaruusut on siis käytännössä sytykkeitä, mutta myös koristeita palaessaan. Todettiin Mailan ja Sinikan kanssa, että paras lahja ja tuliainenhan on sellainen, jonka saaja voi hyvällä omatunnolla polttaa :)

Sytyke harmaista munakennoista ja
vaaleanpunaisista kynttilänpätkistä.

Takkaruusuihin löytyi ohje mm. Pämpän puuhablogista. Useimmissa ohjeissa jätettiin kertomatta pari juttua, joita porukalla ihmettelimme, joten alla meidän kokemuksiin perustuva ohje.

Vihreisiin ruusuihin on tiputeltu päältä päin
valkoista steariinia - se ois olevinaan lunta tai jäätä...
Tais tulla vähän liikaa.

Takkaruusujen ohje


Takkaruusuihin tarvitaan munakennoja ja kynttilänjämiä.

1) Munakennoista revitään "munakupit" erilleen ja niiden sisään kieritetään munakennon kannesta revittyjä suikaleita. Munakennoissa on kaarevia reunoja ja kannattaakin kierittää rullat niin, että kaartuva reuna tulee ylös ja ulospäin, niin näyttää ruusuisemmalta. Kannattaa kieritellä suikaleita sen verran, että ne pysyvät munakupin sisällä tukevasti ilman kummempaa kiinnittelyä.2) Kynttilänpätkistä kannattaa leikata palanut sydämen osa pois, ettei se harmaannuta steariinia. 

3) Kynttilät sulatetaan vesihauteessa eli kattilaan vettä ja kuumuutta kestävään astiaan kynttilät.4) Ruusuja dippaillaan ylösalaisin sulaan steariiniin. Ruusu kannattaa ottaa pohjasta pihteihin. Jos steariini saa hieman jäähtyä, sitä tarttuu ruusuun enemmän kerralla.


Ruusujen päälle voi vielä valuttaa varovasti steariininjämiä

 

4 kommenttia:

  1. Onpa hauska sattuma :) Ostin tänään ihgun kirjan jossa oli tuon samaisen ruusukkeen teko-ohje. Saa nähdä tuleeko tehtyä, kerrohan vielä toimivatko oikeasti vai ovatko enemmän koristeita!

    VastaaPoista
  2. Ite en ole vieläkään muistanut testata takkaruusuja, mutta Maila ja Sinikka kertoivat, että ne toimivat loistavasti jopa kosteiden puiden sytyttämisessä ja ovat askarrelleet niitä paljon lisää.

    VastaaPoista
  3. Todella hyvä huomio tuo palaneen sydämen pois leikkaaminen, ei tosiaan ainakaan minun lukemissa muissa ohjeessa tuohon ole kiinnitetty huomiota. Melko oleellinen pointti jos sulattaa valkoisia kynttilänjämiä ja haluaa myös valkoista sulaa. Kiitos vinkistä, pettymys olisi todellakin ollut suuri jos olisinkin saanut harmaata massaa...

    VastaaPoista