tiistai 4. tammikuuta 2011

Siivekkäitä koreja eteiseen

Uuden perheenjäsenen odotus herätti huomaamaan, että säilytyssysteemejä täytyy kehittää myös eteisessä. Pienillä ja isoilla naisilla kun riittää asusteita...

Tuulikaappiin kiinnitettiin pari hyllyä, joihin laudat löytyivät kotinurkista. Kerni olisi nopea ja helposti puhtaana pidettävä päällinen eteishyllyihin, mutta kotoa löytyneet jämät eivät valitettavasti riittäneet, joten nidoin hyllyihin tavallista jämäkangasta. 

Kerniä riitti muutamaan kangaskoriin. Tein vuorin tavallisesta, melko paksusta kankaasta.
Kori ei ole laatikon muotoinen vaan ikään kuin siivekäs
ja se saa varsinaisen muotonsa vasta täytettynä.

Päällimmäisenä Piia-kummitädin Saimille
7 vuotta sitten neulomat pikkuriikkiset villasukat.

Koreja tehdessä muistui mieleen muinainen psykologian tunnin oppi siitä, miten lapsen henkisen kehityksen astetta voi havainnoida piirtämisestä. Piirustuksensa etukäteen suunnitteleva ja nimeävä on henkisessä kehityksessä huomattavasti edellä lasta, joka vain alkaa piirtää ja kertoo vasta lopuksi mikä siitä tuli.

Henkisessä kehityksessäni on ilmeisesti vielä taivalta jäljellä, sillä tykkään lähteä tekemään juttuja suunnittelematta kaikkea valmiiksi. Korien muoto vaati hieman kypsyttelyä sen jälkeen kun olin jo leikannut ja ommellut kankaat vastakkain.

Siipikorin ohje
  1. Kori on ommeltu kahdesta suorakaiteen muotoisesta kankaanpalasta (45 x 55 cm), joista on leikattu kulmat (15 cm) pois.
  2. Ompelin kankaat yhteet oikeat puolet vastakkain, käänsin oikein päin ja hurautin ompeleet pitämään reunat kuosissa.
  3. Taitoin oikaistut kulmat kaksinkerroin ja ompelin ne yhteen reunaompeleita pitkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti