keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Hoitopöytä huonekalunhylyistä

Uusi tulokas tarvitsee vaipanvaihtopisteen, mielellään lähelle kylppäriä, ettei tule tiputeltua liukumiinoja ympäri kämppää :)

Edelliseen asuntoon teetätin kylppäriin tason, jonka toiseen päähän oli upotettu lavuaari. Tason alla oli laatikostoja ja pyykkikaappi. Systeemi oli äärimmäisen toimiva sekä Saimin vauva-aikana että muulloinkin, mutta nykyisen talon kylppäreihin sellaista ei valitettavasti voi rakennella.

Koska hoitopöytää tarvitaan alle vuoden ajan, en halunnut hankkia tarkoitusta varten suunniteltua kalustetta. Sen sijaan hoitopöytä rakenneltiin isäni romuvarastoista löytyneistä hylkyhuonekaluista ja sijoitettiin kylppärin oven viereen.

Sorry kuvan laatu, hoitopöytä sijaitsee
sen verran kaukana talven niukasta luonnonvalosta,
ettei kännykameran tehot riitä...


Tasossa on kahdesta eri 60-70-luvun tiikkiviilukirjahyllystä irroitetut alaosat, jotka on maalattu valkoiseksi. Alemmissa on sokkelit tallella, ylemmistä ne otettiin pois. Kullan väriset vetimet vaihdettiin keittiöremontissa ylijääneisiin posliininuppeihin, joita täydennettiin Mosa Interiorsista löytyneillä metallilankanupeilla.

Kaappien päälle laitettiin vanha pöytälevy, johon ostettiin pehmusteeksi sentin paksuista vaahtomuovia ja päälle kerniä. Kerni pitää nesteen, mutta tuntuu vauvan iholla lämpimältä - toisin kuin vahakangas.

Kun vauva kasvaa taaperoksi, rakennelma puretaan ja kaapit saavat matalat jalat alleen. Taapero saa niistä lelukaapit ja sopivan korkuisen tason, joiden päällä voi rakennella leikkejä ja myöhemmin istua.

1 kommentti:

  1. Oi! Hyvältä näyttää, mutta laita lisää kuvia (eri suunnilta ja kauempaa) kun ehdit!

    VastaaPoista