keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Punaista huopaa

Sain siskoltani paketillisen todella rumia muovisia virvoitusjuoman mainosjoulupalloja. Pohdin ensin, pitäisikö ne pyöritellä liimassa ja hileessä, mutta se todennäköisesti varisisi niin, että koko konkkaronkka kimaltelisi vielä juhannuksenakin.

Päädyin päällystämään pallot punaisella huovalla, koska valkoisesta muovin värit ja kuvioinnit olisivat kuultaneet läpi. Kuvioin pallot valkoisella huovalla. 

Vinkkejä muoviesineiden huopapäällystykseen
  • Kierrä huovutushuopaa pari kerrosta muovin päälle, niin että ensimmäisen ja toisen kerroksen kuitujen suunta on ristikkäinen. 
  • Kastele paketti lämpimässä vedessä, johon on liuotettu marseillesaippuaa tai mäntysuopaa.
  • Hiero käsissä, jotta huopakerrokset tarttuvat toisiinsa ja huopuvat.
  • Huuhtele kylmällä vedellä ja anna kuivua.
  • Huopa jää todennäköisesti hieman väljäksi ja epätasaiseksi. Sen saa kursittua kasaan pistelemällä huovutusneulalla. Neulalla täytyy pistellä vinoon, koska neula ei uppoa muoviin. Huovutusneulan voi irrottaa huovutusneulaimesta, jos on sattunut hankkimaan sellaisen. Neulain on yksittäistä neulaa kätevämpi esim. syrox-aihion päälle huovutettaessa, ks. esim. huopaenkelit.
  • Kuviot tehdään myös huovutusneulalla, jälleen vinoon pistelemällä. Normaalissa neulahuovutuksessa pistellään aina suoraan.

Nämä pallot tehtyäni luin Tiimarin Joulun taikaa -jouluaskartelulehdestä Niksi Pirkka -henkisestä "sukkahousuhuovutuksesta". Netistä en toistaiseksi ole löytänyt ohjetta. 

Siinä huopa kiedotaan pallon tms. päälle samoin kuin edellä, mutta sen jälkeen paketti laitetaan sukkiksen pätkään joka solmitaan kiinni ja heitetään pesukoneeseen samanvärisen pyykin sekaan. Pallot voi laittaa pariinkin kertaan pyörimään pyykin mukana, jos ensimmäinen pyöritys ei ole saanut pintaa tasaiseksi. 

Kuulostaa hiukan vaivattomammalta kuin tuo mun tapani ja tulee sukkiksillekin uusiokäyttöä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti