keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Satulansuojus

 

Kesäkuu toi tullessaan hyytävän kelin toukokuun helteisiin verrattuna, joten voinen julkistaa uuden maaliskuussa virkkailemani satulansuojukseni. Vanha huopuneesta neuleesta tekemäni kinkunlämmitin oli kulunut puhki, pyöräilykausi alkoi ja aamut oli kylmiä, joten jotain oli tehtävä. Ja käsitöitä oli niin paljon tekeillä, etten muistanut tehdä tästä postausta silloin.

Virkkasin kirppikseltä löytämistäni paksuista villalangoista muutaman afrikankukan. Kuvaohje löytyy aiemmasta postauksestani.

Hieman myöhäisessä vaiheessa huomasin, että neljä kukkaa on liikaa. Mutta kylään poikenneet kaverit saivat kyllä revittyä huumoria hiukan venähtäneestä "satulansuojuksen" raakileestani :D

Kun kolme afrikankukkaa on virkattu yhteen, aletaan virkkaamaan niiden ympäri satulan muotoa. Tässä joutuu sovittelemaan usein, ohjetta ei voi oikein antaa, kun satuloiden muodot vaihtelevat. Ekoilla kierroksilla kannattaa hyödyntää erikorkuisia silmukoita puolipylväistä pitkiin pylväisiin kolojen tasoittamiseksi.

Suojuksesta kannattaa tehdä niin napakka, ettei se lähde satulasta vahingossa. Reunojen pitää taittua kunnolla alapuolelle.

Toivon kyllä todella, ettei tätä tarvita ennen lokakuuta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti