maanantai 13. kesäkuuta 2016

Kasvihuonesuunnitelmat

Oon haaveillut jo muutamia vuosia vanhoista ikkunoista tehdystä kasvihuoneesta - tai huvimajasta, koska tuskin mä siellä mitään kasvattaisin.

Koska Papalla on varastot täynnä ikkunoita yms. tarvikkeita, päätin tehdä inventaarion ja piirustukset sen pohjalta. Tää järjestys toimii mulla: ensin kootaan matskut ja sitten mietitään mitä niistä saisi.

Keräsin kuvia kesähuoneista, kasvihuoneista, talvipuutarhoista yms. ja päädyin siihen, että meidän pihaan sopii parhaiten samanlainen pulpettikatto kuin vajassa pihan takarajalla. Kuvien perusteella päätin myös hakea mahdollisimman kapeita ikkunoita, koska myös talossa on kapeat ikkunat, ja onneksi niitä löytyi tarpeeksi.

Tyttöjen kanssa rapsutettiin, ruiskutettiin ja pestiin ikkunat alkukeväästä - järvivesi tuntui ...hmm... varsin virkistävältä ja mökkinaapurit saikin nauttia kiljahtelusta pari päivää. Suurin osa ikkunoista on niin huonossa kunnossa, että ne on pakko maalata. Puuhaa riittää siis.

Koska Papalla on myös järjettömät kasat kierrätystiiliä, joista muurarit eivät turvallisuus- ja laatutietoisina suostu muuraamaan takkoja, perustukset ja lattia huvimajaan tehdään niistä.

Ikkunainventaariokierroksella löytyi myös vanhoja listoja, joita mahdollisesti tullaan käyttämään. Jostain syystä vihreä väri miellyttää juuri nyt. Oon keräillyt myös vihreitä romuja huvimajaan, kuten kulahtaneen patakaapin ja hilsehtivän pitkän penkin.

Tyypilliseen tapaani sisustus alkaa olla valmiina, kun itse rakentaminen on vasta ajatuksen asteella. Löysin kierrätyskeskuksesta kivoja pellavakankaita, joiden ajattelin sopivan hyvin valkoisen sohvaksi kaavailemani rautasängyn päälle.

Laitoin koko setin pesukoneeseen ja ne tulivat sieltä heleän vaaleanpunaisina... pellavan sävyt ovat muisto vain tuossa ennen-kuvassa. Mutta vihreä ja vaaleanpunainen sopii yhteen, sopiihan...?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti