maanantai 1. helmikuuta 2016

Mobile vauvalle


Tein siskon vauvalle mobilen, jonka tarkoituksena on viihdyttää kääntyilystä innostunutta poitsua vaipanvaihdon ajan. Ei siis niinkään olla elegantti sisustuselementti. Keltainen, kontrastit ja hymynaamathan on tunnetusti pienten vauvojen mieleen, joten ompelin kahdeksasta neliön muotoisesta tilkusta iloisia aurinkoja.


Ompelin ensin neljään neliöön mustat napit silmiksi ja virkkauslangalla suun. Sitten piirsin ympärille renkaan, laitoin taustaneliöt vinottain naamaneliöiden taakse, väliin pyöreän pahvinpalan ja surautin tilkut yhteen mustalla langalla piirrosrengasta pitkin. Jätin pienen aukon, josta sain hieman vanua väliin ja ompelin sitten kokonaan kiinni. Siksakkasin lopuksi tilkkujen reunat kolmiomaisten säteiden muotoon ja leikkasin ylimääräiset pois.


Tein ripustussysteemin parista tukevahkosta rautalankapätkästä. Väänsin pyöröpihdeillä keskelle lenkut, joista ne sidottiin kiinni toisiinsa ja ripustettiin kattoon. Rautalankojen päihin väänsin lenkut, joihin auringot laitettiin roikkumaan ompelulangalla. Kiinnitin langan keskelle aurinkojen selkäpuolta.


Härveli on niin kevyt, että sen saa puhaltamalla liikkeelle, mikä on kokemukseni mukaan tarpeen, kun vauva innostuu vääntelehtimään hoitopöydällä ja molemmat kädet tarvitaan vaipanvaihtoon ja pukemiseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti