maanantai 28. joulukuuta 2015

A heart per day keeps the doctor away?


Töistä poistettiin kangasmallitilkkuja, enkä voinut vastustaa tilkkulaarien kutsua. Puolustuksekseni sanon, että käytin melkein kaikki sieltä penkomani tilkut heti, eivätkä ne jääneet ennestään tukkoisen kangaskaapin tukkeeksi. Tein tilkuista mm. tällaisia nenäliinakoteloita joulupaketteihin tarhantädeille ja työkavereille.

Tigerista löytyi erilaisia hauskasti kuvioituja nenäliinoja niiden sisään ja kivoja kurkkupastillirasioita kylkeen. Tuli kenties enemmän kuin tarpeeseen työpaikalla, jossa riehui juuri ennen joulua raivoisa flunssavirus. Itse olen onnistunut potemaan sitä kolmatta viikkoa, siis edelleenkin. Onneksi tein lähes kaikki joululahjat joulukuun alussa, perinteisellä viimehetken paniikilla olis jäänyt tekemättä.Nenäliinakotelo sopii myös ompelukoneen käyttöä harjoittelevan lapsen projektiksi, niin lapsellisen helppoa niiden tekeminen on. Alla kuvaohje, jos joku varhaisnuorison edustaja innostuu surauttamaan tilkuista mummoille ja kummeille nästuukinipun suojuksia. Kuten kuvista huomaa, tarkka mittaaminen ja suoraan ompelemisen taito ei ole edellytys onnistumiselle :)

Ohjeessa ei ole mittoja, koska en ole ihan varma, onko tällaisten nenäliinapakkausten koko standardisoitu. Kannattaa siis hommata ensin nenäliinat ja tehdä niille sopiva kotelo.

1) Ota semijämäkkää venymättömästä kankaasta ja aseta pieni nenäliinapaketti kankaan päälle. Leikkaa kankaasta pala, jossa paketin päätyjen yli jää noin 1,5 cm ja pitkien sivujen molemmin puolin reilusti paketin leveyden verran kangasta.

2) Käännä nuppineulojen avulla pitkiin sivuihin noin 1 cm levyiset taitokset ja ompele ne suoralla ompeleella.


3) Käännä kankaan oikea puoli päälle päin, taitokset pöytää vasten. Laita nenäliinapaketti keskelle.


4) Käännä kankaan reunat keskelle nenäliinapaketin päälle. Tarkoitus on, että ne menevät vähän päällekkäin. Laita esim. sakset tarvittaessa painoksi ja kiinnitä taitos nuppineuloilla. Älä kuitenkaan kiinnitä nuppineuloja nenäliinapakettiin.


5) Hivuta nenäliinapaketti päädystä pois ja tasoita kangas litteäksi.


6) Ompele päädyt ensin suoralla ompeleella ja halutessasi siksakkaa ne sitten. Käännä lopuksi kotelo oikein päin ja laita nenäliinapaketti sisään, mielellään ilman muovia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti