maanantai 2. helmikuuta 2015

Prinsessasynttäreiden ohjelmaa

Saimin synttärit on ollut aina mun vuoden pahimmat kaksi tuntia. Viimeisen puoli tuntia katson kelloa minuutin välein ja haaveilen hetkestä, jolloin talo on tyhjä ja tolkuton melskaaminen on ohi. Niinpä varauduin Sennin ekoihin kaverisynttäreihin aukottomalla ohjelmapaketilla.

Herkuttelun jälkeen Saimi veti pikkuprinsessoille aarteenetsinnän, jota varten tehtiin Saimin kanssa etukäteen rata ja aarrekartta.

Prinsessat mm. kävelivät tähtiportista (jouluvalot oviaukossa), ryömivät lumitunnelista (patja kaarena toisessa oviaukossa, valkoinen peitto ja silkkipaperihiutaleet), kulkivat vesiputouksen läpi (kuva alinna) ja etsivät aarrearkun kiiltomatojen luolasta (peitot ruokapöydän päällä, värilliset jouluvalot sisällä).


Aarrekartta on kirjoittamisen ja piirtämisen jälkeen rypistetty, reunat revitty ja maalattu molemmin puolin kellastuneen näköiseksi vesiväreillä. Tein aikanaan Saimin synttäreille samanlaisen kartan ja se on ollut niin suosittu tyttöjen leikeissä, että alkaa olla jo aika hapero.

Aarrearkusta tytöt löysivät kartongista tehdyt kruunut ja pussillisen tarratimantteja, joilla jokainen sai tuunata kruununsa. Onginnasta tuli vielä prinsessatarroja, jotka Senni liimaili omaan kruunuunsa synttäreiden päätyttyä. Hileet laitoin kruunuihin etukäteen, liimahan ei olisi kuivunut synttäreiden aikana.


Rataan ja askarteluun pikkuväki suhtautui hartaan innostuneesti ja mä olin aivan hämmentynyt, kun kukaan ei juossut eikä kiljunut ja kaikki tekivät mitä pyydettiin ekasta ehdotuksesta. Jaa-a, tällaistakin voi siis olla...

Olin varautunut myös siihen, että kotiin lähdön hetkellä prinsessat asettuvat poikkiteloin. Saimin synttäreiltä melskaavan porukan sai aikoinaan piiloistaan vain sillä verukkeella, että kotiinlähtijä pääsee onkimaan, kun ulkovaatteet on kenkiä lukuunottamatta päällä. Niinpä rispaantunut vesiputous-ongintaverho kaivettiin naftaliinista näillekin synttäreille.


Oon leikannut ongintaverhoon pari Mummon vanhaa silkkipaitaa suikaleiksi. Yläreunassa on kuminauha nauhakujassa. Tein verhoon uudet kalat Sennin kanssa softiksesta ja timanttirasia-askarteluista ylijääneestä hilekimalleliimasta.

1 kommentti:

  1. Ihailen sun viitseliäisyyttä ja ahkeruutta näissä asioissa! 😊

    VastaaPoista