sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Barbie-kakku - viisi vinkkiä hermoromahduksen välttämiseen


Leivoin Sennin 4-vuotissynttäreille Barbie-kakun. Vaikka en valitettavasti ole keittiöihmisiä, tällaiseen syötävään askarteluun saatan kerran pari vuodessa innostua. Vaikka kakku on vähän muhkurainen ja muutenkin kotikutoisen näköinen, oon siihen varsin tyytyväinen - kaikki kolme- ja neljävuotiaat prinsessat nimittäin halusivat ehdottomasti ekaksi maistaa kakkua.

Tällä kertaa kakun tekeminen oli huomattavasti helpompaa kuin aikoinaan Saimille vastaavaa kyhätessä. Ja kakku oli ihan syötävääkin. Sain etukäteen neuvoja ja välineitä lainaksi mestarileipuri Hannalta ja kertailin vielä erilaisista blogeista.

Tässä viisi vinkkiä, joiden avulla voi välttää hermoromahdusten sarjan Barbie-kakun tekemisessä:
  1. Tee kääretorttulevy, unohda kuivakakkuvuoka+täytekakkuvuoka-yhdistelmä. Mä tein Kinuskikissan unelmatorttulevyn kaksinkertaisena syvälle pellille.
  2. Kokoa kakku pyöreäpohjaiseen kulhoon. Levyn leikkaaminen sopivan kokoisiksi pyörylöiksi tuotti mulle ensin vähän päänvaivaa, kunnes keksin käyttää apuna erikokoisia pyöreitä muovirasioiden kansia. Sovittelin niitä ensin kulhoon ja leikkasin sitten levyä niiden mukaan isosta alkaen. Sain pellillisestä neljä erikokoista kiekkoa, kun kulho oli sopivasti enemmän syvä kuin leveä.
  3. Täytä kakku kreemillä, joka on kermavaahtoa tukevampaa, näin sille saa korkeutta. Mä käytin Dr. Ötkerin vadelmamoussejauhetta, joka vispataan maitoon. Tuli oikean väristä (vaaleanpunaista tietty) ja eikä litistynyt ja karkaillut kakkukiekkojen välistä.
  4. Käytä valmiiksi värjättyjä sokerimassoja, älä värjää massaa itse. Massan värjääminen tekee sen vaikeasti käsiteltäväksi - tämä on koettu toissa vuonna ja todella pitää paikkansa. Massasta tulee etenkin nestemäisillä elintarvikeväreillä tosi tahmeaa, vaikka väriä käyttäisikin vain tipan. Valmiiksi värjätty kauliutui hyvin, eikä tarvittu paketillista tomusokeria sen taltuttamiseen.
  5. Käytä kakkubarbitikkua oikean kilometrikoipisen barbin sijaan. Sain Hannalta lainaksi nuken, jolla oli alavartalon tilalla pelkkä tikku. Oli aikas paljon helpompi tökätä valmiiseen hamoseen tikku kuin kokonainen barbie, jonka lantio on vyötäröä leveämpi. Parasta tikussa on kuitenkin se, ettei itse kakusta tarvinnut tehdä about 30 cm korkuista. Kakkuhan painuu tekemisen jälkeen jonkun verran kasaan ja Barbie alkaa pahimmassa tapauksessa vilauttaa lantionseutuaan juuri ennen tarjoilua...

3 kommenttia: