perjantai 10. lokakuuta 2014

La-la-linna

Meidän perhe -lehdessä oli kiva askarteluvinkki, kierrätyspahveista tehty linna pikkuleluille.


Meidän linna tehtiin Sennin tytöille eli La-La-Loopseille, jotka saivat lemmikkeikseen pari litupetsiä eli Little Petsiä sekä liskoja.


Sennistä talouspaperirullien ja kenkälaatikon maalaaminen askarteluväreillä oli tosi kivaa. Senni ei oikein osaa vielä piirtää ja värittäminenkin on työlästä, kun kynäote on vähän hakusessa ja kuitenkin tykkäis tehdä tarkkaa työtä. Tässä hommassa sivellintä ei tarvitse puristaa ja ihan hyvännäköistä jälkeä tulee silti.

Tornirulliin riitti yksi kerros maalia, mutta voimakkaasti kuvioidut pakkauslaatikot piti maalata kahteen kertaan. Linnan kokoaminen ei siis onnistu ihan heti ekan maalaamisen jälkeen.


Pahvirullien kiinnityksessä oli apuna leveä pitsikuvioitu teippi. Kiinnitin pitkät rullat sillä pienempään pahvilaatikkoon. Lyhyt torni keskellä on kiinnitetty sisältä maalarinteipillä pikkulaatikon pintaan, mutta se tullee leikeissä irtoamaan vielä moneen kertaan.


Tornien kattoihin kannattaa varata tavallista värillistä kopiopaperia. Mä sain huomata, että kartonkia on hankala saada pysymään tötteröllä. Meidän linnassa yksi katto on paperista ja se on kestänyt ihan hyvin. Kattolieriön saa kiinnitettyä torniin, kun leikkaa katon alle jäävän pään "hapsuille" ja kääntää niitä vähän sisäänpäin. Hapsuihin liimaa ja tötterö päälle.


Vastaava toimis varmaan vähän leveämmillä liuskoilla myös tornin liimaamisessa alustaansa, kun kääntäis liuskat ulospäin. Tätä mä en tajunnut ajoissa, joten tuli sitten teippailtua.

2 kommenttia:

  1. Onpas kiva…tätä ei kyllä parane esitellä meijän neitille, muuten on pakko alkaa värkkään..ja ei siis värkätä ihan tilan vuoks, kun on kaikki nurkat täynnä kaikennäköstä…tosin oli puhetta että lelut katotaan ja raakataan Joulua silmällä pitäen, että jos oikeesti lähtee kunnolla pois, niin vois olla kyllä kiva yhteinen projekti :)

    VastaaPoista
  2. Sopivia pahvipakkauksia kannattaa muuten kerätä pidempään. Meiltä ei löytynyt tekohetkellä tuollaisia korkeita pakkauksia, joita tuossa Meidän perhe -lehden kuvassa on, joten tuli vähän littana. Korkeasta tulee näyttävämpi :)

    VastaaPoista