lauantai 17. toukokuuta 2014

Nuken kärryt

Ostin vuosia sitten nukenkärryt mökille kirppikseltä. Kangasistuin oli hiukan repeillyt, joten ompelin patjakangastilkuista uuden istuimen. Helppoa vanhan istuimen mallin ja vinonauhan avulla.


Tämä istuin kehitti leikkimökissä viime talven aikana hometäpliä itseensä, joten tein uuden istuimen vanhasta miesten paidasta.


Lenksuista tuli tällaiset rusetit tällä kertaa. Vähän rumasti vaan siksakattu, mutta tässä vaiheessa mulla ei ollutkaan Piian löytämää Cloverin vinonauhavehjettä käytössä.


Vinonauhan avulla moni juttu on paljon helpompi ommella ja vekotimella vinonauhan saa tehtyä samasta kankaasta kuin sen muun ommeltavan hökötyksen. Tästäkään ei juuri huomaa, että istuimen reuna on vinonauhoitettu (vaikka on mun ompelema):


Tämmöinen on vinonauhalaite, vinoon tai suoraan leikattu kangaskaistale siis syötetään tuohon systeemiin ja silitetään littanaksi.


3 kommenttia:

  1. Siistiä! Tuo vinonauhaompelu alkaa kyllä kiinnostaa, etenkin kun olen niin tumpelo ompelija. Asiasta toiseen: Niilosta on kehkeytynyt taitava ompelija. Päiväkodissa hän on pistellyt mm. kalakuvion paperille neulalla ja langalla. Hän on myös kiinnostunut ompelukerhon jäsenyydestä, ja kysyisimmekin nyt teiltä, arvon neidit ja rouva, että tulisitteko jokin päivä meille ompelemaan yhdessä?

    VastaaPoista
  2. Ooo, vaikuttavaa! Meidän naiset ei toistaiseksi ole osoittaneet kiinnostusta ompelukuvien tekemiseen, mutta ehkä ompeluseuran perustaminen kokeneen kuvaompelijan johdolla innostaisi niitäkin. Perustamiskokous pidettäneen huomenissa...

    VastaaPoista
  3. Joo :) Tuo isotöinen kalatyö aiheutti kyllä suurta stressiä ja tuli painajaisiinkin... mutta ei ilmeisesti aiheuttanut pysyvää käsityötraumaa.

    VastaaPoista