keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Jädeä


Senni rakastaa jäätelöä ja muita herkkuja, jopa enemmän kuin muut meidän perheessä ja se on paljon se. Eksyin sunnuntaina pitkästä aikaa Etsyyn ja löysin ihania amigurumiherkkuja, jotka Senni bongasi näytöltä ja tilasi äidiltä ainakin jätskin ja kakun ja donitsin ja muffinssin...


Sit vaan kellarin lanka-arkulle valkkaamaan lankoja ja virkkaamaan. Senni valitsi pinkin ja mintun värikkäillä nompparelleilla, Saimi tilasi pelkän mintun kirsikalla ja pastellinsävyisillä nompparelleilla. Sattumalta löytyi myös vanhaa vohvelin väristäkin lankaa.


Sennin kaksipalloisen jäden virkkasin alhaalta ylös, mutta silloin vohvelin ja jätskin liitoskohta jäi aika tylsäksi. Virkkasin jäden vain silmukan takareunoihin, jolloin silmukoiden etureunat muodosti ikään kuin vohvelin reunan.

Saimi vaati, että sen minttujätskin pitää valua vohvelin reunan yli, joten virkkasin sen ylhäältä alas. Virkkasin viimeisen valuvan jätskikerroksen silmukan etureunoihin ja aloitin vohvelin saman kerroksen silmukoiden takareunoihin. Kuvallinen ohje vastaavasta ratkaisusta löytyy Ellan kalansaaliista.

Seuraavaksi alan ihmetellä miten virkkaan donitsin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti