sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Vedenvärinen valtakunta

Tyttöjen huoneet on nyt about valmiita, vaikka pienet hiihtolomailijat olivat rempan aikana flunssaisia ja kuumeisia. Saimi ei päässytkään auttelemaan, vaan Isi hoiti maalaukset iltatöinä.


Saimi sai Papalta synttärilahjaksi toivomansa turkoosin maalin. Ihanan valkoisen ruusuvalosarjan on tehnyt Saimin kummitäti Piia, jonka Tilkkutupa-blogista löytyy ohjetta ja hyviä kuvia noista ihanuuksista. Onneksi Piia teki organzaruusut Saimille, ettei mun tarvi polttaa koko taloa... 

Sängyn yläpuolelle kiinnittettiin 60-luvun seinähylly, jonka oon sutinut jo aiemmin ruskeasta valkoiseksi. Ei, ette halua nähdä Ennen-kuvia...


Kampauspöytä on mun vanha ja maalattu jo muutamia vuosia sitten Saimin huoneeseen. Alunperin samaa 70-luvun tiikkisarjaa kuin seinähyllykin. Yäks. Sori vaan kaikki retrofanit, olin jo ekalla kierroksella ja riitti.


Vitriinikaappi saatiin myös valmiiksi. Tämähän oli se ruskea tiikkikirjahyllyn osa, josta jo vilautinkin uudistuskuvia.


Pikkutavarat karsittiin kovalla kädellä. Pääväreinä on valkoinen, turkoosi ja hopea. Pieniä pilkahduksia pinkkiä toki sallitaan ja terästykseksi ihan vähän mustaa... Ja yksi punatähti.


Kuvan kulmassa näkyy Askon 50-luvun johtajantuoli, joka verhoilutettiin siskolleni 15 vuotta sitten seeprakankaalla. Sisko heivasi sen sittemmin, kun kiinteä verhoilu likaantui, pestävät tyynyn päälliset kutistui ja luonnonkumiset istuintyynyt murentui. Tälle ehkä tehdään tulevaisuudessa jotain, Saimi on siitä niin innoissaan.


Illan tullen Saimi totesi, että tuli tosi ihana huone, eikä tarvinut ostaa mitään uutta! Niinpä, isoin työ taisi olla vuosien saatossa kertyneiden romujen raivaaminen. Suurin osa niistä on vielä Sennin uuden huoneen painolastina. Senninkin huonetta pääsee ehkä vilauttamaan ruoppauksen jälkeen.

7 kommenttia:

 1. Tosi upea delfiinitytön turkoosin värinen valtakunta!

  VastaaPoista
 2. Delfiinityttö kiittää lahjoituksista. :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan raikas on tytsykän uusi huone! Tuparikutsua odotellessa ;) t. kummitäti

  VastaaPoista
 4. Tosi hieno tuli, vau! Olen muuten ihan kade tuosta kampauspöydästä. Haaveissani jo sovittelen samanlaista meidän makkariin, koska toi olisi aivan älyttömän hyödyllinen. Mulle kelpaisi tiikkinenkin, vaikkei mulla olekaan tuollaista hienoa merenturkoosia seinää, jonka kanssa tiikki sopisi värinsä puolesta mahtavasti yhteen (olen näin 60-lukulainen) :D Valkoinen kyllä korostaa kampauspöydän siroja linjoja ja tekee siitä just sopivan tuollaiselle nuorelle kaunottarelle :)

  VastaaPoista
 5. Kummitytsykkä kiittää kummitustätiä ihanista ruusuvaloista :)

  VastaaPoista
 6. Sari, mä luulen että noita tiikkikampauspöytiä saattais löytää kierrätyskeskuksista. Kyllähän tiikki saattaa sopivassa ympäristössä näyttää ihan hienolta, mut ei sovi kyllä meille :)

  VastaaPoista
 7. Katsastin jo huutonetin, tuloksetta. Mutta sitten muistin että yritän saada T:n siirtämään toimistonsa olkkarista makkariin, joten kampauspöydälle ei ehkä löydy sijaa talosta, nyyh... Ja joo, ehdottomasti teille sopii paremmin tuo valkoinen versio! Tiikissä on kieltämättä jotakin miehekästä. Tiikistä tulee mieleen sanomalehteä lukeva, silmälasipäinen piippua polttava mies, jolla on sisäkengät jalassa.

  VastaaPoista