torstai 4. heinäkuuta 2013

Ikivirkkausprojekti lähestyy loppuaan

Meillä on valkoisella kankaalla kiinteästi päällystetty rahi. Ei järkevä veto, myönnän. Kangas on melkoisen likainen, joten jotain oli tehtävä. Virkattava.


Aloin jo keväällä virkata afrikkalaisia kukkia, kun mulla on pallin kaverina olevan nojatuolin ja sen kaverina olevan kehystetyn julisteen sävyihin sopivia puuvillalankoja.


Supermukava nojatuoli raahattiin lähes 20 vuotta sitten roskakatoksesta meidän opiskelija-asuntoon. Siinä oli silloin tummanruskea nahkaverhoilu, joka oli kärsinyt aika tavalla. Muutaman vuoden ajan me pidettiin peittoa päällä ja sitten verhoilutettiin se.

Julisteen poimin 20 vuotta sitten Firenzen kadulta, siis maasta. Se on ilmeisesti jonkin pienen mittakaavan (piccola scala) maatalousmessujen mainos. Kehystytin sen ilman lasia, jotta sen ripustaminen olisi mahdollisimman helppoa. Juliste liisteröitiin taustapahviin.


Mutta niistä kukista... kukkien terälehtiin lanka-arkustani poimimani lanka loppui kesken, samoin seuraava ja sitten kokeilin muutamaa muuta. Sammutettu sininen (kuvassa) ei toiminut heleän vaaleanvihreän ja liilan kanssa, keltainen oli liiankin kirkas. Mutta ihan kohta on valmista, kunhan kesäflunssaltani jaksan virkkailla loput pylväät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti