perjantai 13. heinäkuuta 2012

Tallinnan tuliaisia

Meidän perhe lähti parin päivän lomalle Tallinnaan. Sennin kanssa reissaminen oli varsin rasittavaa, kun pikkunaisella on hurjasti tahtoa ja vauhtia mutta ei nimeksikään järkeä. Saimi sen sijaan on jo oivaa matkaseuraa.

NUKUn työpajan nukkeja

Tallinnasta löytyi hieno nukketeatterimuseo NUKU. Siellä nähtiin monenlaisten teatterinukkien lisäksi mahtava nukketeatteriesitys, jossa esim. yksinkertaisista vaahtomuovipötkylöistä muodostui kolmen näyttelijän käsissä balettia tanssiva hevonen.

NUKUn työpajassa sai myös tehdä oman nuken ohjatusti mallin mukaan.

Saimi teki mustekalan.

NUKUssa kannattaa ehdottomasti käydä ihan minkä ikäisen vain. Tosin vaarallisten, ilkeiden ja onnettomien nukkien kellariluolaan ei kannata viedä kovin pieniä, eikä heikkohermoisia. Efektit ovat tehokkaammat kuin Lintsin Kummitusjunassa... 


Tallinnastahan löytyy turisteille myös kivoja käsityöpuoteja, joissa on mm. hienoja kirjoneuleita ja -lapasia. Saimi ihastui Eesti Esindus -putiikissa välkesametista ja helmistä tehtyihin pieniin heppoihin ja merihevosiin. Suosikkia arvottiin melko pitkään, lopulta löytyi voittaja.
Rebekka-serkku sai tuliaisiksi samasta putiikista pikkuisen huopahiiren.PS...

Tällaisten vähän vilkkaampien lasten kanssa syöminen onnistui reissulla hyvin (vain) Tallinnan Vapianossa. Pastat ja jälkkärit (suklaakakkua, tiramisua ja pannacottaa) sekä lattekin kuulemma oli tosi hyviä, eikä niitä tarvinnut juuri odotella.

Suuri pastamatkailija nauttii jälleen yhden bolognesen.

Vapiano oli muuten reissun ainoa tankkauspiste, jossa Senni ei saanut kaariraivaria, koska sen uskalsi päästää juoksentelemaan avaraan ja valoisaan saliin ruokalajien välillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti