perjantai 2. maaliskuuta 2012

Taa tildan tildan taa

Näin kirjastossa Tilda-kirjan ja se näytti niin söpöltä, että toin sen kotiin katseltavaksi - tietäen, etten tule toteuttamaan mitään kirjan ohjeista, koska en ole ollenkaan tildaajatyyppiä.


Norjalainen Tone Finnanger on luonut täydellisen Tilda-maailman kirjoista, ohjeista ja ompelu- ja askartelutarvikkeista. Maailma on hienosti yhtenäinen, kaikki jutut sopii toisiinsa. Tosin vanhimmista kirjoista kyllä jo huomaa ajan kuluneen ja tyylin sittemmin muuttuneen keveämmäksi, vaaleammaksi ja suloisemmaksi.


Tilda-jutut ovat tajuttoman ihania, mutta liian siloisia ja söpöjä mun tyyliini. Siis mun askartelu- ja ompelutyyliini, vähän myös sisustustyyliinkin - romantiikalla ja romuromantiikalla on nimittäin eronsa, vaikka ne artekissa silmiään lepuuttavien näkökulmasta ehkä näyttääkin samalta sotkulta :) 

Te jotka katsotte vain kuvia, älkää
vain kuvitelko, että mä pystyisin mitään
tällaista ompelemaan. Kuva on em. kirjasta.

Ystäväni anoppi tekee todella kauniita Tilda-nukkeja. Mies oli jossain Tilda-asioita vähemmän tuntevissa seurapiireissä kertonut rouvan harrastuksesta, että vaimo tekee niitä tildoja :D 


Jos tämä käsityöhuumori ei avautunut, koittakaapa sanoa tuo ääneen... :D

2 kommenttia:

  1. Heippa ystäväiseni! Multa saat lainata koska vaan Tilda-kirjoja, kun niitä tuolla hyllyssä makoilee jokunen. Kuvia on kiva katsella, vaan enpä ole itsekkään ryhtynyt tekijäksi...ainakaan vielä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! Sun käsityökirjastossa on muitakin opuksia, joita mielelläni lainaisin - Ehkä et sakotakaan niin paljon, kuin kunnallinen puoli...

    Sun taidoilla ja tarkkuudella vois kyllä muuten syntyäkin siistejä tildoja :)

    VastaaPoista