sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Huopaeläimiä

Tulipas pitkä tauko, kokonainen viikko, vaikka oon kotona ja pitäis ehtiä tehdä ja blogata. Oon kyllä tehnyt kaikenlaista, mutta ehtiväiseltä taaperolta ei oikein saa tilaisuutta takoa konetta - se olisi nimittäin Senninkin lempipuuhaa...

Nyt ryhdistäydyn ja jatkan Saimin jutuilla, koska omat on vielä kesken. Neulahuovutus on suosittua koulun kuviskerhossa. Huovuttamalla saa aika nopeasti ja helposti erilaisia kolmiuloitteisiakin muotoja, varsinkin superlonpalojen ympärille.


Omatekoinen Zhu Zhu Pets. Parasta tässä on mun mielestä se,
ettei tästä kuulu sitä vikinää ja surinaa :)

Kerhon ohjelma on ilmeisesti aika vapaa, kaikki saavat tehdä sitä mistä ovat innostuneita ja materiaaleja ja ohjausta löytyy. Näin se pitää mun mielestä ollakin, innostuksen ja luovuudenkin voi niin helposti tappaa pakolla.Työkaverini Tuija vetää mm. luovuuteen liittyviä kursseja. Kysyin Tuijalta aikanaan, onko mahdollista, että joku ei olisi luova. Eräs ystäväni oli analysoinut itseään näin uravalintoja miettiessään. 

Tuijan mielestä se on mahdotonta. Lapsena kaikki ovat luovia, aikuisella "kanavat" ovat ehkä menneet tukkoon. Miten kanavia tarvittaessa auotaan, onkin sitten toinen juttu.


Lampaan Saimi huovutti saksilla pyöristämänsä superlonpalan päälle.

Itse ajattelen niin, että luovuuden on oltava osa ihmisyyttä, koska luovuus on tyypillisesti ongelmanratkaisua, jolle ihmiskunnan kehitys on kautta aikojen perustunut. Kaikkien ei tosin tarvitse tehdä mullistavia keksintöjä, vaan luovuus ilmenee eri ihmisissä ja olosuhteissa eri tavalla. 

Mun suhde sanaan luovuus on em. huolimatta melko kompleksinen. Eräs äitiyslomansijaisuuttani hakenut kertoi haluavansa siirtyä myyntityöstä "tällaiseen luovaan työhön". Itse en ikuna kutsuisi omaa markkinointiin ja viestintään liittyvää työtäni luovaksi. Alalla luovaa työtä tekevät mainonnan suunnittelijat, graafikot yms.

Mutta mitä tahansa työtä voi tehdä luovasti, esim. työtapoja kehittämällä. Olin opiskelukesinä mm. puistotöissä, siivoojana ja kaupan kassalla. Ainakin noissa töissä luovasta ajattelusta oli hyötyä - edes mielessä, että työstä sai siten enemmän irti, vaikkei kaikkia ideoita ei voinutkaan toteuttaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti