perjantai 13. tammikuuta 2012

Kasviväritumput

Sain töistä koe-erän kasviväreillä värjättyjä lankoja - jep, mulla on aika huippu työpaikka ja työkaverit :)  Osa langoista oli  aivan mun äidin väriskaalaa, joten päätin tehdä niistä mummolle tumput joululahjaksi.

Kasvivärjättyjä villalankoja

Koska mummo on aikoinaan ollut aika näppärä kutomaan (eli neulomaan) tumppuja, päätin vertailun välttämikseksi virkata tumput. Ohjetta ei tietenkään voinut käyttää, vaan sovittelin virkkausta taajaan omaan käteeni, purin ja virkkasin taas.


Kieritin minivyyhdeistä kustakin kaksi samankokoista kerää, jotta kumpaankin tumppuun riittäisi samanlevyiset raidat. Resoreihin ja koristuksiin piti käyttää lisälankoja. Yhtä lankaa jäi 15 senttiä, muita ei lainkaan, joten aika tiukille meni.


Resorit neuloin poimimalla silmukat virkkuun reunasta. Tein ensin 1 oikein 1 nurin -neuletta, sitten tuon resorin päälle käännettävän osan, jossa on 3 kertaa noin 10 riviä aina oikein -neuletta ja noin 6 riviä aina nurin -neuletta. Ompelin lopuksi reunan kiinni virkattuun osaan.

Koristeiden ohjeet löytyvät aiemmista postauksista: virkattu ruusu ja lehdet.

Onneksi en ryhtynyt neulomaan koko settiä...
resorista jälleen huomaa, ettei neulominen oo oikein mun juttu.

Mummo tykkäs tumpuista kovasti, kun olivat niin ihmeen sopivan kokoiset ja kukkiakin vielä koristeena. Nyt virkkailen itselle mustia, joihin tulee kukat punaisista langanpätkistä. Resoreja en ala neulomaan, virkkaan vain pidemmät varret. Sitten kun ne ovat valmiit, tulee myös tarkempaa ohjetta tumppujen virkkaamisesta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti