lauantai 7. tammikuuta 2012

IPadin kääntötakki

Sain töistä käyttööni IPadin, joka tuntui aika suojattomalta repussa salikamojen tai käsilaukun rojujen seassa. Niihinhän on olemassa kaikenlaisia suojakoteloita, mutta innostuin tekemään oman version.

Sain päähäni, että IPadini tarvitsee siististi istuvan ja käännettävän suojapussin, joten tarvitsin kahta kangasta, jotka eivät riitele mun työvaatetyyliin  kanssa - tämmöisethän on asusteita siinä missä laukutkin :)

Pikkumusta :)

Kangasvarastosta sattui löytymään mustaa samettia ja punaista valkopilkullista puuvillaa. Sametista äitini on 60-luvulla ommellut käsin kotelomekon itselleen. Kangas oli edelleen erittäin hyvässä kunnossa. Sametti edustaa siis ekoarvoja - tekemättä ekoudestaan numeroa, ekonkaan ei nimittäin ole pakko näyttää retrolta tai hipiltä. Ai mutta tosiaan, sitähän kutsutaankin vintageksi. Mikähän on seuraava termi, kun vintagea alkaa tulla korvista ulos...?

Pilkullisen kankaan piti olla kerniä hoitopöydän suojukseksi, mutta sisutusliikkeeseen asiamiehiksi lähetetyt mummo ja pappa sekä liikkeen myyjä käsittivät "pinnoitettu kangas, ei muovinen vahakangas" -ohjeeni hieman väärin. Puuvillassa lienee jonkinlainen lianhylkimiskäsittely, mutta vauvasta lirahtavia tuotoksia se ei olisi pidätellyt pinnallaan.

Tykkään kovasti punaisesta ja pilkuista, joten kangas sopi paitsi ryhdikkyytensä, myös arkisuutensa ja iloisuutensa vuoksi juhlavahkon ja pehmeän sametin kaveriksi.

Kesämekko :)

Näin pienen pussin ompelu oli yllättävän hankalaa, kun sitä ei ehtinyt kauhean hyvin suunnitella ja tehdäkin saattoi noin 2 minuutin pätkissä. Senni oppi juuri ompelusten aikoihin sanomaan Äiti, enkä tietenkään voinut jättää noteeraamatta, kun mua kutsuttiin :)

Aikas monen ompelun ja ratkomisen jälkeen tuli valmista. Pussi istuu vähän turhankin napakasti ja on käännettävissä. En huomannut ottaa kuvia ompelu-kiroilu-purku-jne-prosessista, joten alla oleva ohje on oikastu, eikä kovin havainnollinen. Kysykää, jos ei avaudu.

IPad-suojapussin ohje
  1. Leikkasin molemmista kankaista 56 x 27 cm kaistaleet. Saumavaraa on aika naftisti, noin 0,5 cm, ettei käänteet pullota reunoilla.
  2. Ompelin ensin läpän osuuden eli kolmelta sivulta kankaat yhteen nurjat puolet vastakkain. Eli pitkältä sivulta 17 cm, lyhyt sivu kokonaan ja toiselta pitkältä sivulta 17 cm. Kohta kolme kannattaa näin jälkikäteen ajateltuna tehdä ensin, mutta näinkin näköjään onnistuu.
  3. Ompelin molemmat kankaat erikseen pusseiksi sivusaumoista läppään asti. 
  4. Käänsin systeemin oikein päin läpän alle jäävän vaakasauman kautta ja ompelin sen käsin umpeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti