lauantai 14. toukokuuta 2011

Maskotteja

Lainasin kirjastosta Supersöpöt maskotit -kirjan ja innostuin virkkaamaan (niin että paloin auringossa), kun kirjasta löytyi aivan Eelis-vauvan näköinen pörriäinen.
Eelis Latokaskesta
Päätin tehdä kerrankin ohjeen mukaan, mutta pystyin noudattamaan ohjetta jopa ensimmäisen kerroksen ajan, loput tein oman pään mukaan ottaen mallia kuvasta.

Latokaskiainen Eelikselle


Kuopion Petosessa asuva Lilian saa pikku suden, jonka innottajana toimi kirjan kannen pikkukuvassa oleva suloinen kisu.


Lilian
Petosen Petonen
Maskotin saa pysymään istumassa,
kun pepusta virkkaa litteän ja leveän ja
sijoittaa takajalat tukemaan istuma-asentoa.

Aikanaan Saimin apinan virkattuani huomasin, että lelujen osat kannattaa virkata yhteen eikä ommella. Supersöpöt maskotit-kirjan ohjeissa kaikki osat virkataan erikseen ja ommellaan yhteen. Lasten käsiin päätyessään ne todennäköisesti irtoavat.


Virkkausvinkkejä maskottien kiinteisiin raajoihin

Jos et muista miten mikäkin silmukka tehtiin, katso Viivin virkkausnetin kuvalliset silmukkaohjeet.

Ampparin koivet on virkattu samalla kuin vartalon mustat raidat: 6 ketjusilmukkaa, niiden päähän tokavikaan ketjusilmukkaan useampi puolipylväs ja kiinteillä silmukoilla takaisin ketjusilmukoita pitkin. Seuraavalla kerroksella lisäsin koipea edeltävään silmukkaan yhden kiinteän silmukan ja ohitin koiven.

Suden kintut on virkattu vartalon valmistuttua. Jätin vartaloa tehdessä jalkojen kohdalle reiän, jonka reunoihin on helppo jatkaa virkkaamista. Reikä tehdään virkkaamalla ketjusilmukoita noin 5 ja hyppäämällä parin edellisen kerroksen silmukan yli. Seuraavalla kerroksella ketjusilmukkakaareen kannattaa virkata piilosilmukat, jotta reiästä tulee pyöreämpi ja kerrokset pysyvät tasaisina.

Suden korvat on tehty hieman samaan tapaan kuin ampparin koivet. Sopivalla kohdalla virkataan viitisen ketjusilmukkaa, tokavikaan piilosilmukka, sitten kiinteä silmukka, sitten puolipylväs ja ekaan pylväs. Pään virkkausta jatketaan parin silmukan päästä. Seuraavan kerroksen silmukat virkataan edelliseen, niin ettei korvan kohdalle jää reikää.

1 kommentti: