keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Kotona odottaa mäyräkoira...

Työpaikan henkilöstön motivoimistilaisuudessa kysyttiin, mikä itse kunkin elämässä tuo hyvän mielen ja rentouttaa. Eräs isokokoinen mies vastasi, että se kun kotona odottaa pari mäyräkoiraa. Kaveria vähemmän tuntevat räjähtivät nauruun, koska luulivat rentouttavan mäyräkoiran olevan 12 ruskeaa putelia pahvikääreessä...

Myös Saimia odottaa nyt kotona pari mäyräkoiraa, joita voi halia ja paijata oikean koiran puutteessa.

Saimi teki mäyräkoirat alusta loppuun aivan itse, äiti ei saanut neuvoa edes ompelemisessa, joka on uusi juttu Saimille. Koirat on tehty vanhoista sukkahousuista. Idea koiriin löytyi kirjaston Ekoaskartelua lapsille -kirjasta. Saimi lisäsi koirille jalat, niitä ei ollut alkuperäisessä ohjeessa.Samalla inspiraatiolla syntyi myös
sukkamato, aivan omaa designia.
Ekoaskartelua lapsille -kirjassa on monenlaisia hauskoja ideoita, joihin löytyy periaatteessa ilmaiset materiaalit kotoa tai lähiympäristöstä. Ohjeet on kuvitettu ja ne etenevät vaihe vaiheelta.
Tähän varmaan palataan vielä, ainakin taikataikinasta tehdään jotain lähiaikoina...

3 kommenttia:

 1. Vaikuttavaa, Saimi. Jopa hienompia kuin ohjekirjassa. Pitäähän sitä koiralla jalat olla! Kauniit värit ja koristeelliset ompeleet.

  VastaaPoista
 2. Kummitypsykälle terveisiä, että kyllä on hienoja! Olen ylpeä hänestä, kun innostusta riittää kokeilla ja yrittää ihan ite :)

  VastaaPoista
 3. Saimi vastaa:
  Sari, kun Nipa kasvaa isommaks, voin tehdä sillekin mäyriksen.
  Piia, kyllä säkin oot tosi hyvä ompelija, tykkään tosi paljon siitä sun ompelemasta pallohameesta.

  VastaaPoista