perjantai 12. marraskuuta 2010

Lelupäivä

Saimin eskarissa on aina perjantaisin lelupäivä. Eräänä perjantaina Saimi oli lähdössä mummulaan viikonloppukylään ja pohdiskeli huolissaan etukäteen tuleekohan kova ikävä äidin masussa kasvavaa pikkusisarusta.

Lupasin virkata Saimille mukaan mummulaan pienen apinan ikävää helpottamaan. Apinan virkkaamisessa tulikin aika kova kiire, kun aikaa oli vain muutama päivä, eikä lopputulos olekaan aivan priimaa.


Apinan luomiskertomus

  • Virkkasin ensin jalat ja täytin ne vanulla. 
  • Virkkasin jalat sisäreunoistaan yhteen ja sitten jatkoin vartalon virkkaamista suoraan jalkojen ulkoreunoista. Valitettavasti jalkojen kerroksenvaihtokohta tuli laitettua kiireessä etupuolelle. 
  • Virkkasin kädet ja pään erillisinä kappaleina, täytin ne vanulla ja ompelin lopuksi kiinni vartaloon.
  • Huomasin samalla, että myös kädet ja pää olisi kannattanut virkata suoraan vartalosta. Näin ne olisivat paremman näköisiä ja kestävämpiä. Ompeleita on joutunut jo korjaamaan, kun apina on päässyt päivittäiseen käyttöön eskarin lepohetken unileluna.

Apinaan ei siis ole varsinaista ohjetta, mutta se muistuttaa japanilaisia virkattuja maskotteja, Amigurumeja, joihin löytyy netistä ilmaisia ohjeita, ks. esim. Free Amigurumi Patterns - Moko the Cat. 

Olen virkannut jo 80-90-lukujen vaihteessa vastaavia hiiriä pikkusiskolleni lahjaksi. Hiirien ohje taisi olla Suuri Käsityökerho -lehdessä. Yksi löytyi mummolan vintistä ja pääsi mökille Saimin leikkikaveriksi.

Neulominen ei minulta oikein luonnistu, mutta liitän tähän vielä todella hienon neulotun norsun kuvia. Ystäväni Sinikka löysi norsun joulumyyjäisistä viitisen vuotta sitten ja antoi Saimille lahjaksi.


2 kommenttia:

  1. ihania! apina oli kyllä hieno! nyt menen kai virkkailemaan omia luomuksiani!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Noora! Olet ensimmäinen blogini kommentoija, jota en tunne ennestään :) Blogin tilastojen mukaan teitä on enemmänkin ja useammasta maasta. Olisi kiva saada lisää kommentteja ja linkkejä teidän luomuksiin :)

    VastaaPoista