sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Sydämen muotoiset patakintaat

Virkkasin mökille sydämen muotoiset patakintaat. Mies kokkailee käytännössä aina kesäkeittiössä, grillillä tai nuotiolla, joten sisällä sähköhellan tuntumassa voi hyvin olla meille tytöille sopivat hömppärukkaset.


Yhteen kintaaseen tarvitaan hieman kättä isompi sydän ja kaksi sydämen puolikasta. Virkkasin osat sydämen kärjestä ylöspäin leventäen aina reunassa. Puolikkaissa levensin tietenkin vain toisessa reunassa. Yläkaarissa taas kavensin.

Koska omat näppini eivät ole pahemmin keittiössä päässeet parkkiintumaan, kaipaan paksuja uunikintaita. Siksi tein tarttumakohtiin sisäpuolelle fleecestä vahvikkeet.

Tämänkin projektin kanssa kävi vanhanaikaisesti: koska ostan matskut melkein aina kirppikseltä, langan määrä on rajallinen ja yleensä se loppuu kesken just ennen kuin saan homman valmiiksi. Mistään normaalista lankakaupasta ei tietenkään ole enää saatavilla samaa, usein vyötteen perusteella aivan aataminaikuista lankaa, joten on kikkailemalla on pärjättävä.

Tällä systeemillä on myös  ostettava kirppiksiltä aina kaikki vähänkin kelvolliset langat. Tälläkin kertaa siitä oli apua ja kätköstä löytyi tismalleen samaa pehmoista ja paksua lankaa luonnonvalkoisena. Sain siitä yhden puuttuvan puolikkaan, södet piparkakkureunukset etu-ja takakappaleiden yhdistämiseen ja vielä ruusut peittämään vähän kömpelön näköistä yhdistymiskohtaa alakärjessä.

Sain inspiksen näihin patakintaisiin siitä, että kirppikseltä löytämäni langan väri oli sama kuin mökin tuvan tapetin kuviossa. Mietin mitä voisin tehdä langasta mökille. Olin nähnyt jossain sydämen muotoiset ommellut patakintaat ja arvelin langan riittävän niihin.  Virhearvio, mutta ihan kivat ja käyttökelpoiset niistä tuli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti