maanantai 4. huhtikuuta 2016

Käsityökärry

Mä olen jo pitkään haaveillut käsityöhuoneesta, johon saisin kaikki matskut ja keskeneräiset projektit niin, ettei tarvitsisi koko ajan siivoilla pois tieltä. No, siitä voi vain haaveilla, mutta keksin että teen kellariin unohtuneesta kylppärin ritiläkärrystä käsityökärryn, jonka voin rullata mihin huoneeseen vaan. Vähän niin kuin työkalupakki pyörillä.

Ideologiani mukaisesti päätin käyttää kärryn tuunaamiseen vain sellaisia matskuja, jotka jo löytyvät kotoa. Mietin aika pitkään miten kärryn olemus muuttuisi salonkikelpoiseksi ja yhtenä aamuyönä heräsin valmis idea päässäni. Enkä saanut enää unta... ärsyttävää kun innostuu liikaa.

Ompelin 90-vuotiaan Maire-tätini vanhoista, riittävän leveistä lakanapitseistä päällysteet putkirunkoon - ne oli juuri sopivan mittaiset pituudeltaan. Pitsit eivät tästä vaurioituneet, ne saa tarvittaessa helposti ratkottua pois.

Kangaspäällisen ritiläkoreihin tein pellavakaitaliinasta, johon oli tullut lähtemättömiä tahroja. Helpommin päällinen olisi syntynyt leveästä kankaasta, ei olisi tullut ylimääräisiä saumoja tilkuttelusta, mutta se ei tässä shabbyssa toteutuksessa haittaa.

Ompelin kankaan reunaan kuluneista, vanhoista tyynyliinoista irrotettuja teollisia pitsejä. Niitä saattoi leikata sopivan mittaisiksi toisin kuin virkattuja. Kulmiin laitoin erilaisia nauhoja, mm. vanhasta topistani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti