lauantai 19. maaliskuuta 2016

Ristipistoja virkkauspohjaan

Näin Pinterestissä ihania kuumavesipullon suojuksia ja päätin tehdä omalle sähkönsiniselle hirvitykselle muodonmuutoksen. Yhdessä näistä oli ristipistoilla tehty koristelu ja innostuin siitä ihan valtavasti. Ristipistojen tekeminen virkkauspohjaan olikin todella kivaa, sitten kun siihen asti pääsin.

Etsin paksun langan varastoistani, mutta se loppui kesken heti kättelyssä. Tein inventaarion ja löysin toisen melkein samanvärisen, mutta sekään ei riittänyt. Lopuun käytin kaksinkertaista purkulankaa. Läheltä katsottuna sävyerot huomaa, mutta toisaalta kuumavesipullo ei ole mikään paraatitavara, joten hälläväliä :)Etsin Pinterestistä yksinkertaisen ristipistoruusun kaavioita ja tein niistä sitten oman sovelluksen ruutupaperille. Tein saman kuvion myös peilikuvana kääntämällä kuviota mielessäni. Sainkin sitten purkaa muutamankin kerran. Seuraavalla kerralla piirrän kuvion ensin.

Ristipistojen tekeminen oli helppoa ja hauskaa näin selkeään ja tukevaan pohjaan. Ohuiden lankojen laskeminen kankaasta olisi todennäköisesti turhan haastavaa.

Lainasin Saimin muovikoukkuja todennäköisesti viimeistä kertaa... Mietin järkevämpää säilytysratkaisua koukuille ja muille käsityörojuille sekä keskeneräisille projekteille, jotta kaikki kamat löytyisivät silloin kun niitä tarvitaan.

Virkkasin ensin matalan takakappaleen, sitten korkeamman etukappaleen, johon jatkoin ympyrän muotoisen pullon kaulan. Etukappaleen yläreunasta ja pullon kaulan alareunasta jatkoin ylhäältä alaspäin takakappaleen yläosan.


Suojuksen saa pois vaikka pesua varten ja puettua takaisin helposti takakappaleen aukosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti