perjantai 16. lokakuuta 2015

Peilimosaiikit


Työpaikalla tehtiin keväällä hienoja isoja peilimosaiikkitauluja messuosastolle ja koska kierrätyskeskuksesta haettuja peilejä jäi projektista yli, Sinikka ehdotti tätä meidän kokeellisen askartelukerhon syysteemaksi. Eräänä iltana sitten kokoonnuttiin peilien, vasaroiden, pikaliiman ja laastin äärelle.

Ensin peilit vasaroitiin palasiksi. Vähän kulmittain pamauttamalla peili sirpaloitui kauniin viiruiseksi. Yllättävän paljon sai käyttää voimaa, että peilin ylipäätään sai rikki. Liimasin peilinpalat pikaliimalla vitriinikehyksen taustalevyyn. Sinikka ja Maila sommittelivat omat kuvionsa ohuen laastikerroksen päälle. Sitten koko homma saumattiin laastilla.

Kun laasti oli kuivunut yön yli, saumatessa peilin palojen päälle mennyt laasti pyyhittiin ja hangattiin kostealla sieniliinalla pois. Kynttä kovemmalla laastia ei kannata raaputtaa, peiliin jää helposti naarmuja. Askartelijan manikyyri: laastia kynsien alla...Tein oman mosaiikkini Ikean syvään vitriinikehykseen. Laitoin etualalle Suomenlinnasta kerättyjä meren hiomia lasinpaloja. Pariin peilinpalaan tuli vahingossa noita 80-luvun palapeilien lintukuvioita, joten meriteemaa voisi lisätä vielä sijoittamalla sekaan muutaman simpukan ja pienen meritähden.

Sinikan pitkä ja kapea mosaiikki alla - kuvio on mielestäni kiinnostavampi kuin tuossa omassani, joka näyttää hiukan lapselliselta ilotulitusmukaelmalta. Mutta oli kiva taas kokeilla tällaista erikoisempaa porukalla, yksin ei välttämättä saisi aikaiseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti