keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Prinsessojen kesäaskartelut

 

Sennillä on menossa paitsi prinsessavaihe, myös askarteluinnostus. Se tosin eroaa isosiskon fanaattisista askarteluvimmavuosista siinä, että kun Saimi halusi jo pienenä itse suunnitella ja tehdä kaiken omalla tavallaan, eikä auttaa saanut, Senni jättää hankalat vaiheet mielellään äidin tehtäväksi ja usein kuuntelee neuvoja. Vaikuttaa myös siltä, että Senniä kiinnostaa lopputulos ja sen yhdistäminen leikkeihin, kun Saimille itsensä toteuttamisen prosessi oli tärkeintä.

Senni selaili Saimin vanhoja Prinsessa-lehtiä ja löysi sieltä kuvallisen ohjeen Arielin simpukkavaltikan askarteluun. Senni tutki kuvia ja tuli ilmoittamaan, että "askarrellaan tällänen merenneitotaikasauva; siihen tarvitaan keppi, paperia, nauhoja ja liimaa".


Ohjeessa suositeltiin käyttämään keppinä pilliä, mutta kiinalainen syömäpuikko oli mielestäni kestävämpi ratkaisu. Senni maalasi sen askartelumaalilla ja pyöritteli turkoosissa hileessä. Mä leikkasin kierrätyspahvista kaksi simpukan muotoista palaa, laitoin ne vastakkain ja päällystin kotoa sattumalta löytyneellä kimaltavalla kontaktimuovilla. Pahvit voisi myös maalata ja hilettää.

Senni valitsi vaatteista napsimistani satiininauhoista sopivan nipun, joka laitettiin maalatun tikun kapeaan päähän ja kastettiin liimaan. Sitten tikku ja nauhat survottiin simpukkapahvien väliin. Sitten vain odoteltiin kärsimättömästi, että liima kuivuisi...


Merenneitoleikkiin pääsivät myös aarrerasiat, jotka askarreltiin Tigerin valmiista pahvirasioista ja "timanteista" sekä kimalleliimoista. Erittäin helppo ja nelivuotiaan kimallusnälkää mukavasti tyydyttävä puuha - lopputulos saattaa jopa edistää järjestyksenpitoa, kun kaikkialla ajelehtiva pikkuroina (eli ne aarteet) saa pikkuisia koteja.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti