maanantai 22. kesäkuuta 2015

Elsan juhannus

Senni ja mä jäätiin juhannuksena kaupunkiin potemaan korvatulehdusta ja flunssaa. Senni, rauhallinen kotihiiri, jolla leikit ja mielikuvitus laukkaa, toivoi juhannukselta lumihiutaleiden askartelua Frozen-leikkiä varten.


Senni on todella innoissaan Frozen-elokuvasta, jossa on kaksi prinsessasiskosta - merkittävä yhtymäkohta Sennin maailmaan. Tarina on koskettava ja hauska ja laulut onnistuneita, joten ymmärrän hyvin hurahduksen. Niinpä me askarreltiin lumitähtiä keskellä kesää, että Elsa pääsi taikomaan lunta ja jäätä.

Tehtiin kotoa löytyvistä tarvikkeista melko samanlaisia lumitähtiä kuin Saimi on vuosia sitten askarrellut Mummun kanssa joulukoristeiksi. Mummulla oli tarkoitusta varten suunniteltuja 8-sakaraisia rautalankarunkoja ja lasihelmiä, meillä mykkyräistä, ruosteista, kierrätysrautalankaa ja sekalaisia vanhoista koruista purettuja tai aiemmista askarteluista jääneitä jämähelmiä.


Homma aloitettiinkin helmien lajittelulla, mikä oli Sennin mielestä koko projektissa kiinnostavinta - valmiilla lumitähdillä leikkimisen jälkeen tietenkin. Hyvin jäisen näköiset helmet laitettiin omaan rasiaansa odottamaan kirkkaan rautalangan löytymistä ja kultaiset ja kellertävät otettiin nyt käyttöön. 

Katkoin ja suoristin rautalanganpätkiä pihdeillä ja sidoin ne keskeltä kullanvärisellä ohuemmalla rautalangalla. Tätä ohuempaa rautalankaa kannattaa laittaa melko pitkä pätkä ja aika kireälle jokaisen sakaran välistä, muuten sakarat lonksuvat ja venkoilevat valmiina. Jouduin joihinkin laittamaan hetken leikkien jälkeen lisää sidontarautalankaa saadakseni ne jämäkämmiksi.


Laitoin näihin tähtiin vain kuusi sakaraa, vaikka kahdeksan olisi varmasti näyttänyt kauniimmalta. Täytyy kokeilla kahdeksansakaraisia vaikka sitten niillä jäisemmän näköisillä tarvikkeilla, kun tästä kesälomaflunssasta selviää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti