sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Raidallinen pupuSaimin raidallinen apina oli ekoja virkkaamiani leluja. Se on ollut hämmästyttävän suosittu, etenkin kun se  ei edes oikeastaan näytä apinalta. Virkkasin sen kovalla kiireellä, että se ehti Saimin mummolareissulle mukaan, ja epähuomiossa tein siinä muutaman virheen - pahimpana se että kiinnitin pään ja kädet ompelulangalla.

Saimi on joutunut piilottelemaan apinaa Senniltä, koska raajat on koko ajan irtoamassa. Niinpä virkkailin Sennille melko samanlaisen pupun.

Valitsin tarkoituksella lanka-arkustani vaaleampia ja kirkkaampia lankoja, Senni kun on tosi tarkka väreistään. Esimerkiksi vihreä on ihan nou-nou, tumman punainen ja oranssi vähän sillä hilkulla. Mutta jotenkin tuon pupun raidoitus on kovin tylsän näköinen verrattuna sattumanvaraisemmin väritettyyn apinaan. Siihen tietysti vaikuttaa paitsi väriskaalan rajoittuneisuus, myös se että raidat on säännöllisen kokoisia ja toistuvassa järjestyksessä. Täytyy yrittää jatkossa päästä irti tällasesta kapeakatseisuudesta.

Lelun kestävyys on sen sijaan kehittynyt hyvään suuntaan: kaikki on virkattu yhteen. Jätin korvia ja käsiä varten pienet aukot, samoin päähän vartaloa varten ja virkkasin ne suoraan aukkojen reunoilta. Ei pitäis irrota kovemmassakaan menossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti