lauantai 28. syyskuuta 2013

Kasvihuoneideoita Lontoon tuliaisena

Pääsin Lontoon reissulla käväisemään Richmondissa sijaitsevassa Petersham Nurseries -puutarhamyymälässä. Puutarhamyymällä tosin on understatement, mm. koska paikassa on myös antiikki- ja sisustusmyymälä sekä Michelin-tähdellä palkittu ravintola ja kahvila. Paikka sinänsä on näkemisen arvoinen, kannattaa ainakin katsoa nettisivut.


Mä suunnittelin ens kesän pihaprojektiksi lautapatiota ja sen reunaan uutta grilliä ja "kasvihuonetta" vanhoista ikkunoista. Lainausmerkeissä siksi, etten mä siellä mitään kumminkaan kasvattais, kunhan istuskelisin :)

Päätin kuitenkin hylätä idean toistaiseks, kun tulin ajatelleeks omien ja naapurin naperoiden  pihaleikkejä. En jaksais stressata koko ajan ikkunoiden ehjänä pysymisestä. Kunnes kekkasin ratkaisun Petershamissa:


Tuolla kasvihuoneen päädyn lasien takana kajastelee sininen kehikko. Siinä isoon lasittomaan ikkunanpokaan on kiinnittetty metalliverkkoa. Verkkopokat nojailevat päätyyn eli ne voi myös siirtää pois. En usko, että näillä suojataan Petershamissa laseja sekopäisiltä vekaroilta, mutta meillä vastaavat systeemit toimis hyvin siinä tarkoituksessa.


Papan varastoista löytyis sekä ikkunattomia pokia (ei noin suuria) että ikkunallisia pokia. Pahoin pelkään, että nättejä kapeita ikkunoita on niin vähän, että joutuisin käyttämään parimetrisiä klaseja... Täytynee ensin kokeilla saisko niitä rimoitettua siististi, että tulis vähän nätimpi.

Lattian tekisin samoista antiikkitiilistä, joista tein toissakesänä kylmäkellarin lattian... Saapi nähdä millä vuosikymmenellä näitä suunnitelmia toteutetaan, vai toteutetaanko lainkaan. Ainahan voi haaveilla :)

2 kommenttia:

  1. Eksyin sattumalta tänne blogiin. Ihania töitä täältä kyllä löytyy :) Pysyisipä itselläkin nuo puikot käsissä...

    VastaaPoista
  2. Kiitos kehuista :)

    Puikot ei oo munkaan omin juttu, eikä lopputulos missään muissakaan projekteissa ole ihan priimaa, mutta työkseen epämääräisiä asioita bittiavaruudessa pyörittelevälle käsin tekeminen on vaan terapeuttista ja konkreettisen jutun valmiiksi saaminen niin palkitsevaa, että suhtaudun armollisesti tuotosteni epätäydellisyyteen. Kannattaa kokeilla, vaikkei olisikaan aiemmin ollut ns. käsityöihmisiä :)

    VastaaPoista